Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sezona Streetball manie 2022 byla jedním slovem famózní!

Naše skvělá streetballová rodinko, sezona turnajů pořádanejch Streetball manií utekla jako voda a nyní tak nastal čas si trochu zabilancovat, co všechno jsme spolu vlastně zažili, prožili a co se odehrálo před i za oponou jednotlivejch podniků.

Poprvý od roku 2019 po pandemii koronaviru, která i sportování bohužel výrazně ovlivnila, se v letošní sezoně uskutečnil plnohodnotně Český streetballový pohár, který tak zavítal do Děčína (Labský streetballový pohár), Nového Bydžova, Žďáru nad Sázavou, Prahy (Pražské kolo) a v hlavním městě se taky uskutečnilo celostátní finále.

Každá z jednotlivejch kvalifikačních zastávek se maximálně vydařila a střetávali se na nich nejmenší bojovníci až po dospěláky. Příjemným překvapením pro nás byl fakt, že početná řádka týmů z Nového Bydžova, ale především Žďáru nad Sázavou dokázala uspět i v pohárovým finále. Vypadá to tedy, že o (rozšiřující se) streetballový základny nebudeme mít ani v budoucnu nouzi. Jen tak dál!

Pří sbírání ohlasů od Vás, ballerů a ballerek, ale i přítomnejch fans to letos opět nejvíc burácelo a elektrizující atmoška doprovázela Labský streetballový pohár v Děčíně. Tu navíc ještě umocnil comeback kultovního moderátora Mc Kajaga, kterej tak výrazně pomohl, aby podnik v Mekce streetballu byl opět nezapomenutelným zážitkem!

Všichni, kdo dorazili na Pražské kolo, případně o den později na Finále Českého poháru, si na střeše Centra Černý Most „užili“ pořádnou výheň, kdy teploty šplhaly výrazně nad třicetistupňovou hranici. Jakejkoli stín a voda pramenící v rohu kurtů ze sprchy i rozstřikovače s hadicí byly tou největší záchranou a pomocí.

Ani v letošní sezoně nechyběla Pražská streetballová liga (PSLko), jejíž 18. ročník se odehrál na ZŠ Řeporyje, jelikož hřiště na strahovskejch kolejích je ve špatným technickým stavu. Tato ojedinělá dlouhodobá soutěž hraná na českým území vyvrcholila Finálovým turnajem v pátek 22. července, z nějž vzešli medailisté mezi muži i ženami a také výherci individuálních ocenění.

Z Finále Českého streetballového poháru i Finálového turnaje PSLka si ti nejlepší z mužský i ženský kategorie zajistili vstupenku na vybranej kvalifikační turnaj streetový série Red Bull Half Court. Z „Čerňáku“ mezi ženami postoupily vítězky Mirkovo holky, z mužů pak v pořadí druzí Chuligáni (vítěznej tým Vysyp si písek nemohl). Řeporyje následně vygenerovaly z mužů postoupivší celek XBallers Family a z žen Pepičky z lavičky.

Všem čtyřem mančaftům držíme palce, ať Streetball manii co nejlépe reprezentují a v konkurenci dalších týmů se jistojistě neztratí a zabodují.

Sezona našich streetovejch turnajů je sice u konce, ale to neznamená, že oranžovej míč všichni hodíme do skříně. Naopak, užívejte si krásnejch letních dnů a s kámošema si zahrajte streetek na dovče, rekreaci či jen tak před panelákem. Pokud nám na e-mail faltin@streetball-mania.cz pošleš jakoukoli fotkou se streetovou tematikou, nejlépe i s merchem Streetball manie, rádi ji zveřejníme na našich sociálních sítích. Předem za to vřele díííky!

Na našem webu https://streetballmania.cz/ můžeš i nadále sledovat reporty, rozhovory, ohlasy a novinky, který se u nás aktuálně dějou. Ani v „okurkový sezoně“ nechceme zahálet… A na našem YouTube kanálu ZDE můžeš zkouknout videjka (nejen) z uplynulýho ročníku. Tohle je Streetball mánieee 2022!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články