Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Filip Šlambor o nepopsatelnejch pocitech z (prvního) triumfu na „Čerňáku“, boji s klukama z USK, lásce k basketu/streetu i touze vyhrát při 30. výročí Labského poháru

Mezi žáky do 14 let si letos svoje chvíle slávy při celostátním finále užila ekipa nesoucí název Quattro Amigos. Kluci v čele s kapitánem Filipem Šlamborem ve finálovým klání setnuli tým USK Praha a po druhým místě na Labském streetballovém poháru tak oslavili zisk nejcennějšího kovu. O zisku titulu pro mistra České republiky, specifikách Labského poháru, skvělým moderátorovi Mc Kajagovi i vyhlídkách na příští ročník turnaje pod děčínskou skálou jsme si povídali právě s borcem hájícím v pětkovým basketu barvy děčínskejch Válečníků.

Filipe, s týmem Quattro Amigos jsi vybojoval první místo ve Finále Českého streetballového poháru 2024. Jaký pocity a dojmy se v Tobě po zisku zlatejch medailí mísily? Co Ti jako první blesklo hlavou?
Pocity byly nepopsatelné. Měli jsme obrovskou radost z prvního místa – a tím pádem jsme si uvědomili, že jsme ve své kategorii ti nejlepší.

Byl to s klukama Váš první triumf na turnajích Streetball manie? Potažmo máte doma medaile i z předchozích ročníků?
Ano, byl to náš první triumf. Loni jsme se na Labském streetballovém poháru umístili na druhém místě pod názvem Šlamboráci BK Děčín. Ale měl jsem kolem sebe jinak složený tým.

Ve finálovým klání o zlato jste letos na „Čerňáku“ setnuli tým USK Praha. Co na kluky platilo a dovedlo Vás k výhře? Čím jste je nejvíc přehrávali?
Kluky z USK známe z extraligy a víme, že hrají velmi tvrdě a kvalitně, což se potvrdilo. Ze začátku hry to vypadalo velmi jednoduše, když jsme vedli 9:0, ale pak jsme to dost podcenili a tým USK nás dotáhl. Konečnou výhru jsme si i proto více užili.

Jak se Tobě osobně hrálo v obrovským vedru, který při celostátním finále v hlavním městě panovalo? Bylo to fyzicky hodně vyčerpávající a náročný?
Každý turnaj byl náročný a vedro tomu jistě nepřidá. Ale bylo to pořad lepší, než kdyby pršelo. (usměje se)

Jak jste si s klukama finálovej den užili v celkovým měřítku, když odhlídneme od zisku zlata? Byl to hodně příjemnej a pohodovej den, kdy máte šanci potkat se s klukama, který během sezony tak často nevidíte?
Ano, určitě tomu tak bylo. Miluji basket a vždy se na turnaje, zápasy a vše kolem nich velmi těším!

Vstupenku do pohárovýho finále jste si vybojovali v Děčíně na Labském streetballovém poháru, kde jste skončili na druhý příčce. Mrzelo Tě hodně, že jste ve finále nestačili na tým The Rizllers a neurvali nejcennější placku i na domácí půdě?
Každá prohra určitě zamrzí, ale The Rizzlers byli mí spoluhráči z týmu BK Děčín, takže to vlastně až tak moc nebolelo. Porážku jsme jim vrátili na „Čerňáku“, kde to bylo opět velmi vyrovnané.

Co atmoška, doprovodnej program a všechno okolo turnaje v Mekce streetballu – můžeš bez výhrad podepsat, že turnaj na severu Čech je právem tak oblíbenej a vyhledávanej ballery a ballerkami?
Jednoznačně ano, atmosféra je vždy skvělá a doprovodný program je také super. Navíc turnaj v Děčíně moderuje tátův kamarád Mc Kajag, který Labskému poháru dodává obrovský grády a náboj.

Příští rok turnaj v Děčíně slaví jubilejní 30. výročí – můžeme se na Vás s klukama znovu těšit na značkách?
Já doufám, že ano a že se s klukama domluvíme, nikoho nepotká žádné zranění a půjdeme turnaj k 30. výročí vyhrát!

Na videjko z pohárovýho finále v Praze můžeš mrknout TADY.

Filip Šlambor (pátej zprava) při předávání cen na celostátním finále v Praze
Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články