Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Třicetiny Labského streetballového poháru oslavíme velkolepě!

V lidským životě se všeobecně traduje, že po „třicítce“ se uděje vícero změn a jde o pomyslnej zlom, kdy se na některý věci člověk začne dívat jinou perspektivou. Druhá strana ale oponuje, že jde pouze o číslo a záleží na tom, jak člověk koloběh života a jeho souvislosti vnímá. A k takto smýšlející polovině se řadíme také my, i když uznáváme, že tohle jubileum si společně s Vámi, naší streetballovou rodinkou, chceme užít s pořádnou pompou.

Streetball mania se zrodila v roce 1996 v Děčíně a Labský streetballový pohár, jenž se hraje na parkovišti pod městskou knihovnou, se stal průkopníkem všech turnajů v tuzemsku, hranejch pod širým nebem. I proto mu rádi říkáme Mekka streetballu či streetballovej Woodstock…

Postupně se k turnaji pod děčínskou skálou nabalily i další podniky a vznikl Český streetballový pohár, jehož tradice trvá dodnes. Vznikla také regulérní Česká streetballová federace, jejímž je Streetball mania projektem. Jejím cílem je přilákat k tomuto nádhernýmu a čím dál oblíbenějšímu sportu nejenom mládež, ale i celý rodiny, a kromě kvalitního sportovního vyžití jim nabídnout i velkou porci zábavy.

Turnaj na severu Čech tohle všechno do nejmenšího puntíku splňuje. Děčín je navíc město, který je oranžovými balonu a bezednejm košům zaslíbený, jelikož i náš spřátelenej klub BK ARMEX Děčín v český lize i poháru válí. Mimochodem, dneska v El Nordicu proti Ústí hodně štěstí, Válečníci!

Na turnajích v posledních ročnících vídáme hrát i děti borců, kteří pomáhali v prvních letech při „porodních bolestech“ stavět turnaj na nohy a budovat jej od základů. Nejde zapomenout například na tým Dělníků, to jsou opravdoví průkopníci. To nás nabíjí neuvěřitelnou salvou radosti a hrdosti, vidíme tak, že naše práce má obrovskej smysl!

Svou oblibu děčínskýho turnaje potvrzují i sami účastníci v poturnajovejch interview. „Moc rád přijdu i příští rok. Turnaji bych popřál jen to nejlepší, ať tady vydrží dalších třicet let nebo klidně i dýl. Ať se tady každej rok sejdeme a zahrajeme si dobrej streetball,“ prohlásil letos po výhře ve smečařský soutěži na Labském poháru talentovanej bombarďák Alexandr Krob.

Dlouholetej účatník našich turnajů Tomáš Stibor letos svou ekipu jako kapitán dovedl ke stříbru na Labském poháru a potvrdil, že tenhle podnik patří mezi jeho nejoblíbenější. „Turnaj v Děčíně si díky jeho unikátní atmosféře nechceme nechat ujít. V příštím roce nás tedy můžete očekávat v plné palbě.“

Jeho slova doplňuje i lídryně týmu Mirkovo holky Kristýna Tomšovicová. Tahle parta usměvavejch a pohodovejch holek na turnaje Streetball manie jezdí až z jihočeskejch Strakonic. Holky se kromě pohárovejch zastávek účastní i Pražské streetballové ligy, tudíž velkej klobouček dolů před Váma!

Co Kristýna prohlásila po „výlovu“ hned čtyř cennejch kovů na letošních turnajích Streetball manie – včetně stříbra na Labském poháru – k účasti v sezoně 2025? „Určitě plánujeme i příští rok se zúčastnit co nejvíce turnajů i Pražské streetballové ligy. Tak snad se vše povede, plány nám nic nepřekazí a uvidíme se. Budeme se moc těšit!“ V podobným duchu jako tato trojice se vyjadřovala drtivá většina respondentů našich rozhovorů. Děláte nám velkou radost, děcka, dorostenci, dospěláci…

Jak jsme společně oslavili čtvrtstoletí Labského poháru v roce 2020? Na to můžeš mrknout na videjku z tohoto ročníku ZDE.

Letošní ročník, v pořadí 29., jenž byl takovým „testovacím“ pro příští výroční turnaj, byl znovu „vyhajpovanej“ na maximum. Na sestřih z letošního ročníku podniku ve streetballovým Woodstocku mrkni TADY. Vidíme se spolu na třicetinááách!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články