Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Projekt „Koše do ulic“ odstartoval před více než deseti lety! Co se již povedlo realizovat a co máme v plánu do budoucna?

V roce 2010 Streetball mania vyšla na světlo světa s jedinečným projektem „Koše do ulic“, v rámci nějž si dala za cíl postupně sázet streetballové koše do ulic tuzemských měst k užívání široké veřejnosti. Kolik košů již našlo svoje majitele, kde v příštím roce přistane další a co ještě chystáme?

Na různých místech po republice se k dnešnímu dni aktuálně nachází již 30 instalovaných košů! Posledním (částečným) přírůstkem je koš na dopravním hřišti na Kamenické ulici v Děčíně. Proč částečným? Jelikož sem byl koš přesunut ze skateparku vedle zimního stadionu, kde došlo k rekonstrukci a vzniklo zde multifunkční sportoviště.

Sníh v nižších polohách začíná pomalu roztávat a až bude obleva kompletní a teploty se ještě o něco vyhoupnou, máš ideální šanci vyrazit některý z košů vyzkoušet a potrénovat na čerstvém vzduchu. Těšíme se, že v nadcházející sezoně našich turnajů svůj um prodáš na maximum!

Kde Streetball mania plánuje instalaci dalšího z košů? Vysazen bude v Humpolci, městě streetballu/trojkovému basketu zaslíbeném, jelikož podle tohoto města je pojmenován i tým Humpolec Bernard. Ano, jistou symboliku a tradici my prostě máme rádi…

Kapitán Humpolce a místní patriot Ondřej „Benjo“ Dygrýn s touto družinou v roce 2018 opanoval Streetball manií organizovaný mezinárodní turnaj Prague International Streetball Cup a o rok později na tomtéž podniku skončil na stříbrné pozici.

V jakých městech a kde přesně naše koše najdeš, přinášíme přehledně v sekci na našem webu ZDE.

Řadu těchto košů jsme již stačili i opravit, jako příklad lze uvést Prahu 14, kde byly naše koše instalovány jako vůbec první v republice. A chystáme se i na opravu/renovaci/úpravu dalších košů, jakmile nám to počasí dovolí. Děkujeme i za Vaše podněty, které jsou pro nás cenné a pomáhají nám lépe se zorientovat. Jste skvělou součástí naší streetballové rodiny!

Foto: Archiv Streetball manie

Předchozí články