Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nikola Dvořáková o těšení se do Děčína, nejlepší atmosféře ze všech turnajů, dosavadních úspěších na streetovým poli či nejsilnějších zážitcích z loňských oslav čtvrtstoletí

Dlouholetou známou tváří našich turnajů postupující jednotlivými kategoriemi až mezi dospělandy je Nikola Dvořáková, která letos svou družinu povede v Mekce streetballu jako kapitánka. Jak na předchozí účasti a úspěchy vzpomíná? Čím je turnaj na severu Čech jedinečnej a specifickej? Jak si užila loňský oslavy 25. výročí? A jak se jí daří udržovat i za současný složitý situace pro amatérskej sport? O tom všem i mnohým dalším jsme si povídali v interview.

Nikolo, tým Věčně pozitivní povedeš jako kapitánka do bojů na Labském streetballovém poháru 2021. Jak moc se opět do Děčína těšíš?
Vzhledem k tomu, že sport byl v posledním roce téměř pozastaven, tak se těším víc než obvykle. Minulý rok se kvůli epidemiologické situaci moc turnajů neodehrálo, jsem ráda, že alespoň Labský streetballový pohár se zvládl uskutečnit. A pevně věřím, že se to povede i letos.

Jsi již pravidelnou účastnicí tohoto podniku na severu Čech. Dá se tedy říct, že je Tvojí srdeční záležitostí?
Určitě ano. Streetball v Děčíně byl můj první turnaj od Streetball manie, který jsem odehrála, proto je jedním z mých nejoblíbenějších.

Co bys na turnaji nejvíc vyzdvihla a proč se na něj tak ráda vracíš? Je to dáno atmosférou, kouzlem turnaje nebo lidmi, kteří se jej také opakovaně rádi účastní?
Turnaj v Děčíně má vždy nejlepší atmosféru ze všech turnajů, na které jezdím. Je to právě i těmi lidmi, kteří se ho účastní. Je zde spousta přátel, s nimiž se jen tak během roku nesetkávám, proto jsem ráda, že aspoň na této akci je mohu vidět.

Loni Labský pohár oslavil čtvrtstoletí na tuzemský streetballový scéně. Jaký nejsilnější vzpomínky a zážitky na tenhle výroční turnaj si uchováš v paměti?
Minulý ročník byl můj první rok v ženské kategorii, takže turnaj jako takový se nám z basketbalové stránky moc nepovedl, ale alespoň víme, co čekat letos a věřím, že to dopadne lépe. Mimo basketbalové zážitky jsem si odvezla spoustu vzpomínek a zážitků s týmem a přáteli.

Jakejch dalších turnajů pořádanejch Streetball manií ses doposud zúčastnila a jaký největší týmový/individuální úspěchy jsi na nich zapsala?
Každoročně jsem se účastnila turnaje v Praze na Černém Mostě (pražského kola Českého streetballového poháru, pozn.). Jednou jsem byla i v Novém Bydžově.

Nejlepší týmové úspěchy mám spíše z mladších kategorií:

Labský streetballový pohár – 3x 1. místo, 2x 2. místo.

Finále Českého streetballového poháru v Praze – 3x 3. místo, 1x 2. místo.

Už jsme to nakousli. Letošní sezona pětkovýho basketu je výrazně ovlivněna pandemií covidu. Jak se i v týhle složitý době udržuješ ve formě a kondici? A jak moc Ti chybí pravidelnej kontakt v hale s týmem?
Bohužel tréninků za tuhle sezonu moc nebylo, ale pokud to šlo, tak jsme trénovaly. Byly jsme pravidelně testované, ale po uzavření okresů jsme musely tréninky pozastavit. Teď, když nemáme tréninky, tak chodím alespoň běhat, občas si zacvičím nebo chodím ven na hřiště. Kontakt s týmem mi určitě chybí, ale beru to jako příležitost, kdy se mohu více věnovat rodině, příteli a přátelům mimo basket.

Pokud by se ještě někdo rozhodoval, zda přihlášku na Labský pohár odeslat, proč by neměl váhat a na tomto kultovním podniku chybět?
Je to skvělá příležitost zahrát si v takovém prostředí a atmosféře. Každý rok se Labský streetballový pohár pořádá společně s městskými slavnostmi, není to tedy jen o basketu, každý si zde najde svoje.

Přihlášky na Labský streetballový pohár 2021 běží on-line ZDE.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články