Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Milan Tomáš Stráněl: Na obhajobu smečařskýho trůnu se už teď moc těším!

Při loňskejch oslavách 25. výročí Labského streetballového poháru opanoval smečařskou soutěž mladej talentovanej dunker Milan Tomáš Stráněl, jehož kousky zvedaly přítomný fans ze sedaček a dočkal se oprávněně obrovskýho aplausu. I letos tenhle bourák do Děčína dorazí. Obhájí svou korunu? Nebo ho sesadí Arek Przybylski, případně ukáže svůj um někdo další z plejády letců?

Milane, loni jsi opanoval smečařskou soutěž Slam Dunk Contest na výročním 25. ročníku Labského streetballového poháru. Jak zpětně na svůj triumf a její cestu k němu vzpomínáš?
Velmi rád na to vzpomínám, protože jsem si to moc užil – a těším se na další roky, kdy se budu moct zúčastnit těchto Slam Dunk Contestů.

Co Ti z celýho klání nejvíc utkvělo v paměti a na kterou ze svejch smečí jsi nejvíc hrdej a pyšnej?
Nejlepší byla atmosféra, která tam byla díky lidem, kteří mě podporovali. Bylo to úžasný! Jinak za mě byl asi nejlepší dunk a na nějž jsem pyšnej, asi ten windmill (smích; podrobný popis týhle smeče najdeš ZDE).

Jaký ohlasy na svůj triumf jsi měl u svý rodiny, známejch, kamarádů či spoluhráčů?
Měl jsem celkem dost ohlasů na Instagramu. Bylo tam hodně lidí, kteří mi gratulovali k mé výhře. Hrozně moc jsem si cenil, že mi napsalo tolik lidí.

Můžeme se letos opět těšit na Tvou účast, kdy se pokusíš svůj trůn udržet před dalšími top dunkery?
Letos se můžete těšit, že stoprocentně dorazím. A svůj trůn si jistojistě obhájím, respektive udělám pro to maximum!

Jedním z Tvých vyzyvatelů bude znovu i Polák Arek Przybylski, jehož loni při soutěži zbrzdily zdravotní problémy. Těšíš se na společnej battle a šanci se s ním znovu popasovat?
Na Areka se velmi těším. Doufám, že letos bude již ve stoprocentní kondici, aby nebyl zraněný. Budu moc rád, když ho znovu potkám a budu si s ním moct opět po roce zasoutěžit.

Jak se na smečařskou soutěž připravuješ? Prozradíš, co novýho chystáš a na jaký kousky se můžeme případně těšit?
Momentálně mi do mé přípravy vlezlo svalové zranění, takže mi to trošku pokazilo plány, který jsem měl. Jinak nic neprozradím – všechno, co jsem si připravil, se dozvíte až 31.7. v Děčíně. (usměje se)

Máš už teď info od někoho ze streetový komunity, že se na souboj s Tebou chystá? Jak bys další smečaře hecnul, aby do toho šli taky a ukázali v Děčíně pořádnou show?
Od nikoho jsem nedostal žádné informace, že by se se mnou a Arekem chtěl utkat.

Foto: Jiří Knejp

Předchozí články