Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Děčínská skála se v sobotu rozechvěla duněním tenisek a balonů z parkoviště u Atlantiku!

Kořeny Streetball manie sahají do Děčína a právě v malebným městě na severu Čech se v sobotu 31. července 2021 uskutečnil již šestadvacátej ročník kultovního Labského streetballového poháru. Tenhle turnaj byl průkopníkem všech streetů po republice a postupem let se jej podařilo vypiplat a jezdí na něj týmy téměř z celý ČR, což nás nesmírně hřeje u srdce! Jak letošní ročník probíhal a co jsme společně zažili, prožili a viděli?

Již od brzkejch ranních/dopoledních hodin proudily týmy ke stanu Streetball manie a následně již rozcvičit a rozstřílet se na kurty, příprava, ani ta finální, se v žádným případě nesmí podcenit! K tomu se linula příjemná muzika z repráků, kterou do přítomnejch „pral“ DJ Travis. Pozadu nechtěl zůstat ani Mc Kajak, jenž se brzo přidal se svejma rapama a show jela opravdu na plný pecky!

Když byly týmy rozlosovány do skupin, mohlo dojít na slavnostní zahájení, který letos bylo extra dojemný a srdceryvný. Slovo si jako první vzal prezident České streetballové federace Ing. Igor Bayer, jenž všechny přivítal, v krásným proslovu poděkoval svojí rodině, „realizačnímu“ týmu i všem, co na turnaj dorazili.

Speciální poděkování mířilo na oblíbenýho Kajaka, jenž po deseti letech spolupráce se Streetball manií končí. Ovšem jak sám prohlásil, Labský pohár je jeho velká srdcovka a třeba ho v Děčíně ještě vídat budeme. Musíme ho přemluvit, ale pssst! Pomyslnou štafetu od něj převzal Metoděj, jenž se tak stává jeho nástupcem. Kajaku, díky moc za všechno, a Metoději, držíme palce a ať se Ti v naší streetballmaniacký rodině líbí!

Po hromadný fotce se již turnajovej pavouk rozjel na plný obrátky a všechno běželo hladce jako po drátkách. Doprovodnej program okořenilo vystoupení tleskaček BK ARMEX Děčín a nechyběly ani dovednostní soutěže v trojkách (vítězem se stal Karel Rajchl) a smečích (opanoval je Eliáš Hager).

Po pátý hodině odpolední turnaj vyvrcholil finálovými zápasy a následně proběhlo slavnostní vyhlášení jak nejlepších týmů v jednotlivejch kategorií, který se umístily na bedně, tak i borců, který „urvali“ individuální trofej.

Tak co, stále ještě na sobotu rádi vzpomínáte a klidně byste si turnájek zopákli? Vězte, že my taky, a už nyní spřádáme plány na rok 2022. Ročník s pořadovým číslem 27, třicítka se kvapem blíží, musíme to zase pořádně vytunit, slibujeme!

Užívej letních dnů, hejbej se, sportuj a udržuj si zdravou mysl i ducha. A pokud si půjdeš s klukama zahrát, vždycky pamatuj na naše motto: „Play for fun“.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články