Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Eliáš Hager o úžasnejch pocitech z výhry, hecování od bráchy, top dunku, důležitosti basketu ve svým životě či přání Labskému poháru do dalších let

Smečařskej trůn letos v Děčíně po roce opět poznal novýho krále! Loňskýho premianta Milana Tomáše Stráněla letos ve finále z trůnu sesadil Eliáš Hager, jehož battle s Milanem byl dechberoucí, což jen dokreslovala frenetická atmosféra panující v průběhu dunků. Ve velmi pestrým interview se Eliáš rozpovídal o samotný výhře, co všechno jí předcházelo, ale taky jsme se dotkli jeho působení v pětkovým basketu a největší sportovní motivaci, která ho žene kupředu.

Eliáši, před okamžikem (interview bylo tvořeno záhy po skončení soutěže, pozn.) jsi opanoval smečařskou soutěž Sanex Slam Dunk Contest. Jaký jsou Tvoje bezprostřední pocity, dojmy a zážitky z tohoto triumfu?
Je to úžasný! Cítím se suprově – a hlavně jsem rád, že se ukázal můj trénink.

Co Tě vůbec vyhecovalo a motivovalo k účasti ve smečařským klání?
Já jsem vůbec nechtěl jít, ale malej brácha mě přesvědčil, že se mám zúčasnit.

Co jsi říkal na atmošku, která v průběhu smečařský soutěže panovala?
Byla super, maximálně se mi líbilo všechno kolem toho!

Ceníš si výhry možná o to víc, že jsi porazil i loňskýho krále Milana Tomáše Stráněla?
Upřímně, fakt jsem byl překvapenej, že jsem se s ním dokázal poprat. Musím mu pogratulovat k druhýmu místu a zpětně taky za loňskou výhru.

Která smeč se Ti z Tvýho pohledu dneska nejvíc povedla? S kterou jsi nejvíc spokojenej?
Nejvíc jsem spokojenej asi s třetí smečí, říká se tomu windmill (na tuto smeč v top provedení se můžeš podívat napříkad na videu ZDE).

Na začátku rozhovoru jsi zmínil, že ses na soutěž hodně připravoval a trénoval. Zkus popsat, jak intenzivně a co všechno Tvoje příprava obnášela?
Basket je pro mě hrozně důležitej, takže všechny jeho aspekty chci mít na co nejvyšší úrovni. To znamená, že každej den nějak pracuju na tom, abych byl víc atletickej, uměl skákat výš a rychleji běhat.

Za koho pětkovej basket hraješ?
Za Sokol Pražský.

A v jaký kategorii?
Momentálně hraju v kategorii U17.

Je tohle Tvůj premiérovej triumf ve smečařský soutěži v dosavadní kariéře?
Je to moje první účast a taky první výhra.

Co bys Labskému streetballovému poháru popřál do dalších let?
Chtěl bych mu popřát, aby zůstal takový, jaký je, protože je to tady super. Nemám co dodat, je to úžasnej turnaj a není co zlepšit. (usměje se)

Máš díky vítězství ve smečích o to větší motivaci v příštím roce znovu dorazit a snažit se korunu dunkerskýho krále obhájit?
Určitě přijedu a snad se i zúčastním.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články