Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pomůžeme společně Janě v boji se zákeřnou nemocí?

Život přináší šťastné i smutné chvilky – a platí to i pro sportovce a sportovkyně včetně těch milujících hru pod bezednými koši. Dnešní příběh se týká bývalé basketbalistky Hradce Králové Jany Holinkové, která je matkou samoživitelkou bojující se zákeřnou nemocí. Touto cestou prosí všechny o pomoc, k čemuž se Streetball mania velmi ráda přidává.

Jana od ledna bojuje se zákeřnou nemocí a je slabá na běh domácnosti bez vozu. Auto by jí v mnoha ohledech situaci ulehčilo a přineslo také spoustu radostí.

Jakou diagnózu tato bývalá „baskeťanda“ má? V lednu letošního roku jí lékaři našli thymický karcinom a jeho léze přesahující srdce, mediastinum a pleuru (plíci). Jana prodělala velmi složitou operaci a celkem třicet nejsilnějších dávek ozáření. Nyní je po třetí dávce chemoterapie a nemoc jak na ni, tak na děti víc a víc dopadá, jelikož ji unaví i cesta na kontrolu či běžný nákup, kterou aktuálně podniká kombinací autobusu a chůze pěšky. Mnohdy ji navíc kontrola tak unaví, že po zbytek dne je nucena pouze odpočívat.

Jejím snem a velkým přáním je tedy mít pro sebe a své ratolesti auto, s nímž by si mohli vyrazit například i kousek za město, do přírody, a mít opět na chvíli pocit, že se mohou z plných plic nadechnout a užívat si taky trochu šťastných chvil. Kromě toho jsou u ní na pravidelné bázi návštěvy lékaře a nutné je starat se také o běžný chod domácnosti a děti. Dokud Jana mohla, do posledních chvil pracovala, následně jela domů starat se o své dva „nezbedníky“, domácnost a následovala znovu cesta do práce, načež nákup musela vozit cestou z práce autobusem.

Cena zachovalého auta, které by Janě výrazně usnadnilo a zjednodušilo život, je 135 000 Kč, což je na nemocenské s dvěma dětmi mimo její finanční možnosti. Zvládneme společně Janě pomoct, aby byla soběstačná? Už několikrát jste, naše skvělá streetballová rodino, dokázali, jak velká srdce máte, takže o tom nemám nejmenších pochyb!

Podpořit Janu v jejím boji můžeš ZDE.

Foto: Archiv Jany Holinkové

Předchozí články