Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Martin Kučírek o obrovský radosti z triumfu, natěšenosti po dlouhý pauze, smeknutí před Kajagem či přání Labskému poháru do dalších let

Kategorie žáků U14 měla letos v Děčíně na Labském streetballovém poháru jednoznačnýho vítěze, kterým byl tým Žampioni pod vedením Martina Kučírka. Kluci turnaj ovládli opravdu suverénně a jak „kápo“ v rozhovoru přiznává, triumf jim po loňským neúspěchu udělal o to větší radost.

Martine, jako lídr a kapitán týmu jsi vedl a nakonec i dovedl tým Žampioni k první příčce na Labském streetballovém poháru 2021, a to v kategorii žáků do čtrnácti let. Jakejma slova bys s menším odstupem tenhle úspěch okomentoval a zhodnotil?
Určitě to považuju za úspěch, ale je škoda, že se letos nehrálo finále na Černém Mostě, chyběla nám konfrontace s větším počtem týmů.

Co sis vůbec pomyslel, když zazněl závěrečnej hvizd a najednou jste byli mistry? Vybavíš si svoje bezprostřední pocity, prožitky a zážitky?
Měl jsem obrovskou radost, že se to letos povedlo, ale byl jsem velmi unavený a těšil jsem se domů na sprchu.

A jak si triumf užívali i ostatní kluci z týmu? Bylo i na nich vidět obrovský nadšení, radost a euforie?
Jo, určitě, i kluci měli obrovskou radost, o to větší, že minulý rok se nám turnaj nepovedl. Nedostali jsme se ani na bednu.

Jak se Váš finálovej sukces proti týmu Na Názvu Nezáleží rodil a jak náročnej zápas to byl? Čím jste odpor kluků dokázali zlomit a nakonec urvat zlato?
Hrálo se každý s každým a rozhodovalo pořadí v tabulce, takže důležitý byl každý zápas. Věděli jsme, co pro nás tahle výhra znamená, protože pak už nás čekali jen mladší kluci od nás z Děčína – a na ně jsme si věřili. Takže proti celku Na Názvu Nezáleží jsme hráli soustředěně a zodpovědně, vlítli jsme na ně tvrdě, čímž jsme je asi zaskočili.

Na Labský pohár letos do Děčína dorazilo celkem 53 týmů. Co – obecným pohledem – se Ti na turnaji nejvíc zalíbilo a zaujalo Tě? V čem spatřuješ jeho hlavní přitažlivost pro ballery a ballerky?
Vyhovovalo nám, že jsme hráli většinou na kurtech s umělým povrchem. Atmosféra byla super jako obvykle, počasí nám přálo a řekl bych, že jsme byli všichni natěšení, protože se dlouho nehrálo. Ostatním hráčům do hlavy nevidím, ale řekl bych, že je tu krásné prostředí na streetball.

Svůj „last dance“ nám letos na turnaji zatančil moderátor Mc Kajag, jenž po deseti letech spolupráce se Streetball manií pověsil moderátorství na hřebík. Jak na tohohle borce budeš vzpomínat? Co na něm nejvíc oceňuješ?
Vždycky mě na něm fascinovalo, že to svoje rapování sype jen tak z hlavy, podle toho, co se děje na kurtu i kolem něj a dokáže vymyslet super text. Bez Kajaga si to vůbec nedovedu představit.

Co bys rád Labskému poháru popřál do následujících let?
Aby si to Mc Kajag rozmyslel. (smích) Labskému poháru bych popřál, hlavně ať pořád je, ať funguje, ať se přihlašuje hodně týmů, ať se nemusí nic odkládat, protože termín v květnu je mnohem lepší – o prázdninách máme problém se skládáním týmu. V květnu jsou i městské slavnosti a je víc lidí, víc různých stánků a možností občerstvení. A ať je to super jako doteď!

Příští sezona bude s klukama zase Vaše? Dorazíte svůj tvrdě vybojovanej trůn obhajovat?
Určitě chceme náš trůn obhájit, jenže to budeme mít hodně těžké, protože už budeme ve starší kategorii, kde budou i starší kluci. Bude to hodně těžké…

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články