Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Petr Kolář o prvotních rozpadlejch očekáváních na medaili, obrovský radosti po finále, Kajagově loučení i touze obhájit první flek

Kategorii kadetů do šestnácti let letos v Mekce streetballu v Děčíně ovládl tým Oříšci, kterej do boje s kapitánským „céčkem“ vedl Petr Kolář. Start do turnaje dle jeho slov neměli kluci úplně hladkej, ale následně nekompromisní touhou urvat zlatý placky doslova zdemolovali všechny svoje soky a po finálovým mači mohli křepčit radostí zásluhou jednoznačný výhry 9:3 nad týmem PTÁK CREW.

Petře, tým Oříšci jsi na Labském streetballovém poháru 2021 jako kapitán dovedl ke zlatým medailím. Popiš, jak Vaše cesta na vrchol vedla a kdy v průběhu turnaje jsi začal cítit, že by to mohlo klapnout?
Na začátku turnaje jsme dostali těžší skupinu a naše očekávání na medaile se rozpadly, a to hned po prvním zápase, ještě navíc prohraném. Tehdy jsme pochopili, že ostatní zápasy musíme nekompromisně vyhrát – a tak se i stalo. V momentě, kdy jsme byli ve finále, tak jsme cítili, že by to mohlo vyjít.

Co Tobě osobně po finálovým vítězství jako první blesklo hlavou? Jaký se v Tobě mísily pocity a dojmy?
Po finálovým zápase, který jsme vyhráli velkým rozdílem, nám jako první blesklo hlavou, že jsme poprvé vyhráli Labský streetballový pohár. Naše radost byla obrovská!

Z předchozích ročníků už nějaký placky z našich turnajů doma ve sbírce máš?
Doma už mám dvě bronzové medaile.

Turnaj pod děčínskou skálou letos hostil celkem 53 týmů. Jak sis v globálu turnaj užil a co Tě na něm nejvíc zaujalo a imponovalo?
Turnaj v Děčíně už má svoji určitou tradici a letošní ročník byl obzvlášť výjimečný, protože skončil oblíbenej moderátor Mc Kajag.

Ano, svou derniéru na letošním ročníku si odbyl kultovní moderátor Mc Kajag. Co tedy na jeho konec říkáš a jak sis jeho rozlučku užíval?
Když jsem se na začátku turnaje tuhle zprávu dozvěděl, tak mě velice zaskočila. Mc Kajag je pro mě nedílnou součástí tohoto turnaje. Jeho „last dance“ jsem si užil.

Co bys Labskému streetballovému poháru popřál do následujících let?
Osobně bych turnaji popřál víc dalších skvělých ročníků, jako byl ten letošní.

Máte v plánu s klukama v příští sezoně opět na sever Čech dorazit a obhajovat první místo?
Rozhodně ano!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články