Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kristýna Klupáková o hrdosti na spoluhráčky, napětí a emocích ve finále, oblibě dovednostních soutěží či touze rozšířit Český streetballový pohár až na Moravu

Kadetky do 16 let měly v Děčíně jasný panovnice, který svůj trůn nejenže v letošní sezoně vybojovaly, ale rovnou už střádají plány, jak ho neopustit ani v tom následujícím! Řeč je o týmu To co zbylo, jejž k titulu na Labském streetballovém poháru 2021 dotáhla kapitánka Kristýna Klupáková, která tentokrát usedla do naší zpovědnice.

Kristýno, s týmem To co zbylo jste kralovaly kategorii kadetek do šestnácti let na Labském streetballovém poháru. Jsi na tým jakožto jeho kapitánka opravdu hrdá? A jak se Váš triumf rodil?
Na holky jsem samozřejmě neskutečně hrdá. Jsou strašně moc šikovný, tvrdě dřou a makaj každý den! Na Labský streetballový pohár jezdíme pomalu už pět let a každým rokem jsme získávaly nové zkušenosti.

Jak Ty osobně sis finálovej triumf vychutnala a jaký emoce se v Tobě po finále mísily?
Já osobně miluju to napětí během hry – a navíc ve finále, takže moje emoce byly hodně smíšené a nepopsatelné. A to jak během něj, tak i po finále. Samozřejmě, že jsem měla ohromnou radost – tu měly i moje spoluhráčky!

Odměnily jste se s holkama po turnaji něčím dobrým?
Jedna si dala banán, druhá sušenku, třetí tyčinku a já jsem si dala croissant, takže se dá říct, že žádná velká odměna ani nebyla. (usměje se)

Co se Ti letos na turnaji nejvíc líbilo a užila sis to? A stihla jsi třeba v přestávkách mezi zápasy sledovat i utkání český mužský repre proti USA na olympiádě v Japonsku, jež se promítalo na plátně u knihovny?
Turnaj jsem si užila a jako každý rok se mi nejvíc líbily dovednostní soutěže. Co se týče olympiády, tak na plátně jsem se nedívala, ale měly jsme s sebou deku, takže jsme si na ní během volných chvilek lehly a sledovaly repre na telefonu.

Na letošním ročníku turnaje se se Streetball manií rozloučil kultovní moderátor Mc Kajag. Jak tohohle bouráka hodnotíš a jak na něj budeš vzpomínat?
Myslím si, že je velká škoda, že odchází, ale chápu, že má i svůj osobní život. Určitě na něj budu vzpomínat v tom nejlepším. Je to šikovný a talentovaný chlapík a přeju mu do budoucna jen to dobré.

Pokud se na turnaj podíváš obecným pohledem – proč myslíš, že je takovým lákadlem pro ballery a ballerky z různejch koutů naší země? V čem tkví jeho hlavní kouzlo?
Zaprvé si myslím, že to bude kvůli skvělé atmosféře – a zadruhé také kvůli „volnosti“, jakou mají hráči a hráčky při hře. Nemusejí poslouchat svého trenéra a hrají tak, jak chtějí, prostě si hrají pro radost.

Co bys Labskému poháru, respektive Českému streetballovému poháru, popřála do dalších let?
Určitě to, aby se rozšířil po celém Česku až na Moravu, aby všichni hráči měli možnost si tuto skvělou hru vyzkoušet.

Můžeme se na Vás s holkama těšit i v sezoně 2022, kdy budete mít šanci zlatý medaile obhajovat?
Samozřejmě, pokud se všechny sejdeme a nebude každá někde na dovolené, tak se na nás můžete znovu těšit. A určitě své medaile obhájíme i za rok!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články