Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magdaléna Černá o náročnosti obhajoby zlata, top atmošce, loučení Mc Kajaga i čím dál větší oblibě turnajů Streetball manie

Mezi juniorkami do osmnácti let na letošním 26. ročníku Labského streetballového poháru kralovaly holky z týmu Tsunami, který k triumfu dovedla jako kapitánka Magdaléna Černá. A (nejen) o podniku ve streetballovým Woodstocku se v dalším ze seriálu našich rozhovorů poutavě rozpovídala.

Magdaléno, v roli kapitánky jsi letos dovedla tým Tsunami k opětovnýmu prvenství na Labském streetballovém poháru. Byla v Tvejch očích obhajoba náročnější než vybojování loňskýho triumfu?
Nevím, jestli úplně náročnější, ale určitě to pro nás bylo těžší už jen kvůli tomu, že jsme chtěly první místo z minula obhájit – a znovu odjíždět se zlatem na krku.

Byla podle Tebe letos i konkurence silnější? Jak ses po finálovým utkání cítila?
Soupeřky nám zas nedaly ani jeden míč na zlatém podnose, ale i přesto se nám nakonec podařilo všechny porazit. Po finále nás samozřejmě zaplavila euforie z toho, že se nám to po roce zas povedlo.

Pokud celkově porovnáš letošní ročník s tím loňským, tak v čem se Tvým pohledem lišil a v čem byl třeba zase o level vejš?
Letošní ročník měl určitě navrch v atmosféře, jelikož u mikrofonu se, mimo oblíbeného Mc Kajaga, ukázaly hned dvě nové tváře.

Jak jsi tedy prožívala loučení našeho kultovního moderátora Mc Kajaga? Jak na jeho freestyle rapovou show budeš vzpomínat?
Já osobně jsem ho zažila pouze jednou, a to minulý rok na výročí (pětadvaceti let Labského streetballového poháru, pozn.), ale i tak mi bude na dalších ročnících se skvělou show chybět.

Na to, že turnaj se hrál poslední červencovej den, na něj dorazilo dohromady 53 týmů, což je skvělá cifra. Cítíš úplně stejně, že jeho obliba ani po covidový době nijak neoslabila?
Ano, cítím. Jenom z mého okolí se přihlašuje víc a víc týmů. Covidem se nenecháme zastavit!

Jak jsi vůbec období všemožnejch lockdownů prožívala a jak se Ti dařilo udržovat ve formě? Bylo to pro Tebe osobně hodně složitý a náročný období?
Co si budem, ze začátku to pro mě bylo bez problémů, protože jsem měla stále vidinu, že se zas brzy vrátíme na palubovky, ale jak se to stále prodlužovalo, začínalo být pro mě těžší přemluvit se k tomu, abych šla něco dělat. (usměje se)

Můžeme se na Vás v příštím roce v Děčíně opět těšit? Dorazíte jako správný tsunami obhajovat zlatý medaile?
Určitě, za rok ve stejné síle se přiřítíme jako tsunami!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články