Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Eliška Salaková o nadšení celýho týmu, namotivovanosti, Kajagově skvělý práci, sportování během pandemie i touze obhájit zlatý medaile

Rychle vzlítnout a potom volným pádem dolů? Tohle u týmu Rakety na Labském streetballovém poháru 2021 rozhodně neplatilo! Naopak holky z týhle družiny v čele s kapitánkou Eliškou Salakovou vydolovaly mezi žákyněmi do čtrnácti let zlato, kterýho si všechny do jedný neskutečně cení a triumf si náležitě vychutnaly.

Eliško, jako kapitánka a lídryně týmu jsi dotáhla tým Rakety k prvenství na Labském streetballovém poháru 2021. Co na triumf s odstupem času říkáš a jak vysoko tuhle zlatou medaili stavíš?
Beru to jako velký úspěch a povzbuzení do dalších let.

Když jste ve finále s holkama setnuly tým Escape, co se v Tobě odehrávalo? Jaký pocity se v Tobě mísily?
Rozhodně jsem to nečekala a měla jsem obrovskou radost.

A jak jste si vítězství užily společně s holkama? Cítila jsi, že i z Tvejch spoluhráček sálaly gejzíry radosti a nadšení?
Moc jsme si to užily, a to nejen radost z vítězství, ale celkovou atmosféru tohoto skvělého turnaje. Byly jsme z vítězství opravdu nadšené!

Jak se Vaše finálová výhra rodila a čím jste svoje sokyně primárně přehrávaly? Co na ně platilo?
Byly jsme hodně namotivované, musely jsme být pořád v pohybu a přihrávat si. Pak se vždycky našel někdo volný.

Jak turnaj hodnotíš v globálu, co se Ti na něm nejvíc líbí? A jak jsi vnímala derniéru našeho dlouholetýho moderátora Mc Kajaga?
Atmosféra byla úžasná, líbily se mi i všechny dovednostní soutěže. Byl to neskutečný zážitek a Mc Kajag odvedl jako vždy skvělou práci. Moc mě mrzí, že už Labský streetballový pohár nebude moderovat. On prostě k tomuto turnaji patří!

Turnaj v letošním roce okusilo dohromady 53 týmů, což je na závěr července skvělý numero. Vnímáš i Ty určitou výjimečnost a oblibu turnaje pod děčínskou skálou?
Určitě, je to skvělé místo se super lidmi a hráči.

Co Ty a období pandemie, jak se Ti dařilo udržovat nějakou formu? Chodila jsi běhat nebo cvičila doma?
Ano, chodila jsem čtyřikrát nebo pětkrát týdně běhat plus jsem cvičila doma, skákala přes švihadlo a střílela na koš.

Vlastně díky pandemii se našel velký prostor i pro jiné sporty – a tak se chodilo bruslit na inlinech, jezdilo se na kole a v zimě se běžkovalo. A samozřejmě jsem neodolala snowboardu (jen ten kopec jsem si musela vyšlápnout; smích).

Velmi často jsme také chodili s rodinou na výlety do přírody.

Můžeme se těšit, že v příštím ročníku s holkama opět dorazíte vítězství na turnaji obhajovat?
Rozhodně. Už teď se těšíme! (na závěr se usměje)

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články