Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Michal Šlambor: Na Labském streetballovém poháru jsem vyrůstal. Nejlákavější věci? Atmosféra a prostředí!

Tomu se říká doslova návrat ke kořenům. Po několika letech dal Michal Šlambor znovu dohromady partu kámošů a společně s týmem nesoucím jméno Rozinky letos vyrazí bojovat na Labský pohár do Děčína. Jaký budou jejich ambice? Co je největším turnajovým tahákem? A kdo mu v Děčíně bude chybět? O tom všem a mnohém dalším se rozpovídal v předturnajovým interview.

Michale, tým Rozinky povedeš jako kapitán v kategorii mužů na Labském streetballovém poháru v Děčíně. Jak se na turnaj těšíš Ty osobně i ostatní kluci z týmu?
Zdravím Vás, na turnaj se osobně velmi těším, protože se sem budu vracet cca po dvaceti letech. Loni to kvůli covidu bohužel nedopadlo. Moji spoluhráči to určitě nebudou mít jinak.

Jak ses vůbec kapitánem týmu stal? Šlo o vzájemnou dohodu mezi Tebou a spoluhráči?
Kapitánem jsem se stal jen proto, že jsem to celé vymyslel a zprostředkoval. A když jsem tvořil registraci, tak jsem vypsal sebe. Nikdo ze spoluhráčů nebyl proti.

Co je na turnaji v Děčíně nejlákavější?
Nejlákavější je určitě atmosféra a super prostředí… Jak jsem zmiňoval, já jsem na Labských streetballech vyrůstal. Můj první turnaj jsem v Děčíně hrál ve 13 nebo 14 letech. Škoda, že už jej nebude moderovat můj kamarád Mc Kajag. Ale určitě tam za něj bude super náhrada.

S jakými ambicemi na sever Čech přicestujete? Je Vaším velkým snem a cílem vybojovat si postup do finále Českého streetballového poháru?
S ambicemi turnaj vyhrát určitě nejedeme. Budou tam dle mého jiné týmy s kvalitami urvat první místo. Jde o to si zahrát a nesedět doma na prdeli. Můj tým je složený z kluků, co dlouho nehráli. Ale určitě to nikomu nedáme zadarmo.

Kde sis ještě v minulosti nějakej streetovej turnaj zahrál?
Kromě zmiňovaného Děčína a Labského streetballového poháru jsem se pak jednou představil v Nymburku a loni ve Varnsdorfu.

Hraješ basket aktivně již řadu let?
Já a Tomáš hrajeme za Českou Lípu. A Jirka s Vojtou jen rekreačně.

Přihlášky na turnaj → https://bit.ly/2NQbmWL

Michal (v dolní řadě uprostřed) po streetovým turnaji ve Varnsdorfu.
Foto: Archiv Michala Šlambora

Předchozí články