Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Výsledky Pražského kola Českého streetballového poháru 2022

Doslova ohnivá sobota 18. června 2022 patřila poslednímu kvalifikačnímu kolu letošního ročníku Českého streetballového poháru, která se konala tradičně na střeše parkoviště Centra Černý Most v hlavním městě České republiky. Který týmy si zajistily účast v celostátním finále a kdo opanoval dovednostní soutěže?

Již od ranních hodin bylo místo konání turnaje doslova pod palbou nejen míčů lítajících na koš, ale také slunečních paprsků, který postupem času ještě nabíraly na síle a intenzitě. Jste skvělí, že i v takový výhni jste dokázali turnaj kvalitně odehrát, klobouček dolů před Vámi všemi! PS: Na zítřek hlásí předpověď ještě vyšší teploty, takže si nezapomeňte krémy, čepice, ručníky, ochlazovadla – a taky navštěvujte naši sprchu, která je přímo na místě turnaje, v rohu kousek od kurtů…

Pražského kola Českého poháru se letos zúčastnilo třicet týmů, avšak postrádali jsme hlavně mládežníky, těch bylo opravdu poskrovnu. Věříme, že příští rok to zase hecnete a dospělákům ukážete, že za to umíte taky pořádně vzít. Budeme to brát tak, že letos jste sbírali všechny potřebný síly k velkejm výkonům v sezoně 2023…

Moderátor Mc Metoděj pral do přítomnejch ballerů a ballerek svoje rapy, seč mu síly stačily, a podle svejch slov už se nemůže dočkat celostátního finále. I pro něj půjde o horkou premiéru, tak ho v tom nenecháme a rozjedeme skvělou show společně, co říkáte?

Týmy, který se umístily na bedně, si zajistily finálovou účast a v neděli se tak střetnou s postupujícími z Děčína, Bydžova a Žďáru nad Sázavou, předchozích pohárových zastávek.

A jak dopadly dovednostní soutěže? Smečařský klání Slam Dunk Contest si pod svůj patronát vzal Tomáš Blažek, jenž v Děčíně prohrál s Jonášem Písaříkem. Zítra si to tedy oba borci spolu rozdají ve finále o titul mistra České republiky ve smečích!

Trojkařskou soutěž 3pt Shootout ovládnul Alex Mašek, jemuž tentokrát k triumfu stačily čtyři čistý průstřely. Ve finále to jistojistě bude chtít přesnější mušku, Karel Rajchl v Děčíně ve finále trojek poslal do terče hned osm přesnejch zásahů a svou kůži rozhodně ve finále neprodá lacino!

Bando, hezky si po dnešku odpočiňte – a Vy ostatní se nespalte nikde u vody, na zahradě nebo grilovačce, ať jste na zítřejší VELKÝÝÝ pohárový finále fit a čilí. Vidíme se znovu na „Čerňáku“!

Výsledky Pražského kola Českého streetballového poháru:
Muži O18:
1. místo: Mongolia
2. místo: BC Přírodní Vědy
3. místo: Vysyp si písek

Junioři U18:
1. místo: Pták crew
2. místo: Young Stars Kbely
3. místo: Temeraf

Kadeti U16:
1. místo: Lobotomové
2. místo: Warriors
3. místo: Růžovky

Žáci U14:
1. místo: Krafne
2. místo: Best of Lynx
3. místo: Golden Playboys

Ženy O18:
1. místo: Mirkovo holky
2. místo: Sever
3. místo: Náhodná skvadra

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články