Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kdo usedl na trůn a stal se tuzemským mistrem ve Finále Českého streetballového poháru 2022?

Je to neuvěřitelný, ale je to tak, jsme v cíliii. Tečku za letošním ročníkem Českého streetballového poháru udělalo velkolepý Finále, který se odehrálo na střeše parkoviště Centra Černý Most v Praze. Neděle 19. června již zůstane navždy silně zaryta v našich srdcích, protože tenhle den měl opravdu všechno, co si jen můžou správný balleři a ballerky přát!

Finále se letos zúčastnilo dohromady 53 týmů v různejch věkovejch kategoriích a skupiny byly pořádně nadupaný. Bylo prostě znát, že touha stát se streetballovým mistrem České republiky byla silnou motivací a nalila všem do žil tu správnou, vítěznou krev.

Již od ranních hodin praly sluneční paprsky neskutečným způsobem na „Čerňák“ a postupem času ještě nabíraly na obrátkách, vedro bylo fakt extrémní. Neskutečná pecka, ze jste to všechno zvládli s grácií odehrát, jste fakt borci a borkyně! Snad jste taky dodržovali pitnej režim a chodili pravidelně pod sprchu, jak Vám mnohokrát připomínal i moderátor Mc Metoděj, abyste zítra ve škole či kolbence netrpěli.

V rámci doprovodnýho programu se představily talentovaný holky z oddílu sportovního aerobiku Fit studia D. Za svou předvedenou show si vysloužili pořádnej potlesk. Nechyběly ani oblíbený dovednostní soutěže. Dunkerským králem se stal Jonáš Písařík, jenž si po Děčínu připsal další triumf a pořádně svojí show hecnul všechny přítomný. Trojkobití opanoval Alex Mašek, kterej si tak pod svůj patronát vzal komplet víkend na „Čerňáku“, jelikož opanoval i pražský kolo o den dříve.

V pohárovým finále se utkaly týmy kvalifikovaný ze zastávek v Děčíně, Novém Bydžově, Žďáru nad Sázavou a Praze.

POZOOOR, naše turnaje ovšem nekončí, již zítra, v pondělí 20. června, startuje již 18. ročník Pražské streetballové ligy, ojedinělý dlouhodobý soutěže v českejch luzích a hájích, která se letos prvně bude hrát Základní škole v Řeporyjích.

Výsledky Finále Českého streetballového poháru:
Muži O18:
1. místo: Vysyp si písek
2. místo: Chuligáni
3. místo: Kája a škodíci

Junioři U18:
1. místo: Pták crew
2. místo: Ice of Aussig
3. místo: Young Stars Kbely

Kadeti U16:
1. místo: 3×3 Vlci
2. místo: Savage squad
3. místo: Street team

Žáci U14:
1. místo: Baskeťáci
2. místo: Supermani
3. místo: Ballers

Mini U12 – kluci:
1. místo: Medvědi
2. místo: Lion Kings
3. místo: Kořeňáci

Ženy Over18:
1. místo: Mirkovo holky
2. místo: Sever
3. místo: Hradecký odpad

Juniorky U18:
1. místo: Masožravky
2. místo: Team (U16)
3. místo: Náhodná skvadra

Žákyně U14:
1. místo: Good girl
2. místo: Štiky
3. místo: Baskeťačky

Minižákyně U12:
1. místo: Tygřice

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články