Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tomáš Blažek o nadšení z triumfu, podpoře z publika, symbióze Streetball manie a „Čerňáku“ i touze stát se tuzemským dunkerským šampionem

Ani na Pražském kole Českého streetballového poháru 2022 nechyběla oblíbená dovednostní soutěž ve smečích, kterou v posledním kvalifikačním kole v hlavním městě opanoval Tomáš Blažek, jenž si tak automaticky zajistil vstupenku na celostátní finále. Ze svýho triumfu byl nadšenej, zároveň ale trochu krotil nadšení, jelikož hlavní cíl v podobě nedělního finále měl stále ještě před sebou.

Tomáši, jak se cítíš jakožto vítěz smečařskýho klání na Pražském kole letošního ročníku Českého streetballového poháru? Jaký pocity, dojmy a zážitky se v Tobě mísí?
Rozhodně jsem nadšenej, těším se na zítřejší účast ve finále. Jsem rád, že se nakonec kluci přihlásili a měl jsem se tak s kým poměřit.

Co plánuješ ve finále předvýst? Ještě lepší a větší show než dneska?
Rozhodně to bude lepší. Myslím si, že se máte na co těšit!

S jakou smečí jsi Ty osobně nejspokojenější?
Dneska bych to viděl asi na dunk, kdy jsem se dotknul desky a dal jsem revers. Jelikož jsem počítal s tím, že bude finále, tak jsem si ty lepší smeče chtěl nechat až na potom.

Jak se Tobě osobně v týhle výhni hraje a smečuje? Je to hodně složitý?
Je to dost fyzicky náročný. Říkám si, že dneska těch 32 stupňů Celsia ještě dejme tomu jde, ale zítra v těch šestatřiceti to asi bude větší síla.

Jak moc se Ti zamlouvala atmosféra při smečařský soutěži?
Musím říct, že mě aspoň hezky fandili, možná oproti ostatním borcům. Myslím si, že by bylo lepší, kdyby tady bylo víc lidí se podívat a fandili i ostatním dunkerům, kterejm se možná jejich kousky až tak nepovedly. Ale zatleskat jim za respekt a účast je vždycky fajn.

Zamlouvá se Tobě osobně místo konání turnaje, tedy střecha parkoviště Centra Černý Most?
Já už to beru jako takovou ikonu. Prostě Černý Most – Streetball mania – to je něco, co spolu funguje už X let. Symbióza mezi tím je krásná. Vnímám to tak že tahle lokace je dobře umístěná i pro lidi, dostanou se sem bez problémů třeba i metrem.

Pokolikátý tady vlastně jsi a hraješ na našem turnaji?
Turnajů Streetball manie jsem se účastnil přibližně šestkrát, takže už jsem tady taky pár let v týhle skvělý společnosti.

Ještě zpátky ke zmiňovanýmu zítřejšímu celostátnímu finále. Bude pro Tebe velkým impulzem a hnacím motorem šance stát se mistrem ČR ve Slam Dunk Contestu?
Doteď jsem si nedokázal představit, že se do nějakýho finále dostanu. Teď, když už vím, že jsem konečně ve finále a potkám se tam s člověkem, kterej mě porazil v Děčíně, tak je pro mě neskutečnej motor ukázat, že jsem tady! A tím pádem znova porovnat síly a stát se i mistrem České republiky.

Takže zítra se má Jonáš Písařík, vítěz z Děčína, nač těšit?
Všichni se mají na co těšit! Ať se dojde co nejvíc lidí i podívat, rozhodně to bude stát za to. (Finále smečí, který mělo opravdu grády, nakonec opanoval Jonáš Písařík, pozn.).

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články