Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kristýna Tomšovicová o nepopsatelným pocitu po finálovým triumfu, úžasný atmosféře, užívání si turnaje se vším všudy i lákadle v podobě účasti na Labském poháru

Pražské kolo i Finále letošního ročníku Českého streetballového poháru poznaly v ženský kategorii totožný vítězky, když na trůn usedla ekipa Mirkovo holky. V roli kapitánky ji celej víkend za triumfem táhla Kristýna Tomšovicová, která také usedla do naší zpovědnice a s nadšením o celým víkendu na „Čerňáku“ vyprávěla.

Kristýno, s holkama jste společně ovládly jak Pražské kolo, tak i Finále Českého streetballového poháru 2022 na střeše Centra Černý Most. Popiš, jaký to byl pocit, když se Ti po víkendu houpaly na krku hned dvě placky za první místo?
Pocit to byl obrovsky úžasný, skoro nepopsatelný, jelikož jsme s tím vůbec nepočítaly. O to větší překvapení to pro nás bylo. Zlatý medaile mi udělaly nesmírnou radost.

Jak se Váš finálovej triumf rodil? Kdy jsi Ty osobně začala cítit, že by to mohlo klapnout a máte velkou šanci usednout na trůn pro streetovýho mistra ČR za rok 2022?
Jelikož tým Sever, s nímž jsme hrály obě finále, jak v sobotu, tak i v neděli, nebyl vůbec jednoduchý soupeř, dokonce jsme s nimi v sobotu ve skupině i prohrály, tak určitě až do konce finálového zápasu jsem tomu nevěřila. (usměje se)

A co Váš finálovej špíl proti holkám z týmu Sever? Jak tam se Vaše výhra rodila? Čím jste svoje soupeřky dokázaly přehrát?
Já vlastně ani pořádně nevím. (rozesměje se) Bylo velké vedro a myslím, že za celý den to pro oba týmy bylo náročné. A ten poslední zápas byl i trošku o štěstí. Žádnou taktiku jsme neměly, pouze to dohrát bez zranění a zkusit je porazit.

Jestli se nepletu, na turnajích Streetball manie jsem Vás zaregistroval úplně poprvý. Co Vás tedy k registraci přimělo a jak jste se vůbec o turnaji dozvěděly?
Ano, letos jsme se účastnily poprvé. S holkama jsme si řekly, že bychom mohly o prázdninách zkusit street – a tak jsme na internetu hledaly nějaké turnaje. Už si přesně nepamatuji, kde přesně jsem tento turnaj viděla, ale myslím, že to bylo na facebookových stránkách Streetball manie.

Co bys na celým víkendu na „Čerňáku“ nejvíc vyzdvihla? Co je podle Tebe největší kouzlo těchto turnajů?
Jelikož jsme na takovémhle turnaji byly úplně poprvé, tak nemám moc s čím srovnávat. Ale určitě bych vyzdvihla organizaci, která byla skvělá, příjemná – a také atmosféru, která byla úžasná jak v sobotu, tak i v neděli.

V průběhu celýho víkendu jste všechny do jedný působily hodně uvolněně, spokojeně a prostě happy. Byl tenhle dojem správnej? Opravdu jste si to užívaly se vším všudy?
Ano, to máš pravdu, jinak to asi ani neumíme. (rozesměje se) My jsme si jely zahrát a zkusit nějaký zápas vyhrát, ale určitě jsme nepočítaly s tím, že to vyhrajeme. (spokojeně se usměje) Takže jsme si každý zápas navíc užívaly naplno.

V příštím roce se uskuteční již 28. ročník legendárního Labského streetballového poháru v Děčíně, jenž je taky jednou z kvalifikačních zastávek. Je možný, že Vás uvidíme i na severu Čech?
Myslím si, že ano. Příští rok se chceme určitě zúčastnit znovu – a to i v Děčíně. Letos jsme tam měly být také, ale jelikož jsme byly dvě ze tří hráček na dovolené a o tomhle turnaji se dozvěděly chvíli před jeho začátkem, tak už jsme nedaly dohromady jiný tým a přihlásily se jen do Prahy. Ale příští rok si to pohlídáme. (úsměv)

Díky výhře v pohárovým finále jste si s holkama vybojovaly i místo na jednom z turnajů série Red Bull Half Court. Pověz, jak se Vám tam dařilo?
Moc za tuto příležitost děkujeme. Postoupily jsme z kvalifikačního kola až do finále do Prahy, kde jsme skončily třetí. Sice jsme ve skupině porazily vítězky celého turnaje, ale jelikož jsme měly méně nastřílených košů, tak jsme do finále nepostoupily. Ale užily jsme si to naplno a byly moc spokojené.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články