Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lenka Šípová o titulu nejlepší střelkyně, příjemným ex post překvapení, týmovým bronzu i sdílený radosti se spoluhráčkou

Na trůn pro nejlepší snajperku letošního ročníku Pražské streetballové ligy neusedl nikdo jiný než bejvalá elitní ligová basketbalistka Lenka Šípová, která v soutěži hájila barvy týmu Morgans. Interview se neslo ve velmi příjemným a uvolněným duchu, jelikož hned svou premiéru v týhle soutěži si Lenka osladila individuální trofejí plus bronzem v týmový soutěži.

Lenko, stala ses nejlepší střelkyní letošního ročníku Pražské streetballové ligy (PSLka). Udělal Ti tenhle triumf obrovskou radost?
Určitě je to příjemné zjištění, které mě velice potěšilo.

Co za Tvou pevnou a přesnou rukou stálo? Měla jsi kvalitní sezonu pětkovýho basketu a díky tomu solidně nastříleno?
Asi se úplně nejednalo o přesnou ruku, ale o počet pokusů, z nichž jsem se občas už musela trefit. (rozesměje se) Já už se bohužel pětkovému basketu nevěnuji víc jak sezonu – a v PSLku si vybavuju opravdu hodně neproměněných košů.

Jak vysoko v porovnání s týmovými úspěchy tuhle trofej stavíš?
Samozřejmě každý úspěch polichotí a je příjemné si toto přečíst, a to i přesto, že se už necítím moc basketbalově. (smích)

Sledovala jsi střelecký statistiky v průběhu PSLka? Nebo to pro Tebe bylo při konečným účtování víc než příjemný překvapení?
Přiznám se, že střelecké statistiky jsem poslední dobou nesledovala ani v pětkovém basketu, tudíž ani v průběhu PSLKA. Asi proto, že jsem už nechtěla znát počet pokusů, kde bych vnímala slabou procentuální úspěšnost proměněných/neproměněných košů. Vyhlašování jsem se bohužel nemohla zúčastnit, ale i posléze je to příjemné překvapení.

S holkama jste v týmový soutěži obsadily třetí příčku. Považuješ to za úspěch, nebo je to spíš zklamání a mířily jste ještě výš?
S holkama jsme původně mířily trochu výš, ale i tak si myslím, že holky poslední zápasy zvládly skvěle i beze mě. Takže celková spokojenost.

Letos se PSLko nekonalo na svým tradičním místě na Kolejích Strahov, ale na ZŠ Řeporyje. Co jsi na změnu lokality říkala a jak Tobě osobně se zamlouvala?
Jelikož jsem se PSLka letos účastnila prvním rokem, nemám porovnání a změna lokality to pro mě tím pádem vlastně nebyla. Nicméně prostředí bylo velmi příjemné.

Z negativnějšího hlediska jsme se dozvěděli o nedostatku komunikace směrem k hráčům a hráčkám. Vidíš i Ty tohle jako jediný negativum uplynulý sezony?
Já už poslední dobou spoléhala na informování od spoluhráček, zejména Kája Kuthanová se v tomto směru o mě vždy báječně stará. (usměje se) Za to jsem jí vděčná, že jsem tohle vlastně nemusela řešit – a celkově za to, že si mě vybrala do týmu Morgans.

Ty ses stala nejlepší střelkyní, Tvoje zmíněná spoluhráčka z týmu Karolína Kuthanová pak nejlepší trojkařkou. Byla tím radost ještě umocněna?
Kája je výborný střelec, takže si to určitě zaslouží. A jak píšeš – to, že jsme v něčem byly „nej“ a zároveň společně, tak určitě o to víc tento titul potěší.

Foto: Archiv Lenky Šípové

Předchozí články