Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tereza Zikánová o primátu v trojkobití, faktorech kalících týmový stříbro, návratu po mateřský či chuti do příští sezony PSLka

Jednou ze tří nejlepších trojkařek uplynulý sezony Pražské streetballové ligy se stala Tereza Zikánová, která se na kurty týhle ojedinělý dlouhodobý soutěže v tuzemsku vrátila po čtyřech letech, kdy si plnila mateřský povinnosti. V interview jsme se tedy dotkli jak jejího letošního individuálního úspěchu, tak i týmový soutěže a měli jsme ideální příležitost k porovnání s lety minulými.

Terezo, spolu s dalšími dvěma soupeřkami (Karolínou Kuthanovou a Anetou Krobovou) ses letos stala (spolu)vítězkou soutěže o nejlepší trojkařku Pražské streetballové ligy. Zní to v uších, i s menším časovým odstupem, moc příjemně?
Teď, když jsi to řekl, tak vlastně jo. Jinak mi to v uších moc nezní. (usměje se)

Čemu svou přesnou mušku zpoza oblouku přičítáš? Měla jsi velmi kvalitní sezonu pětkovýho basketu, kde Ti to dost padalo?
To je spíš falešná forma, na kterou hraju od tý doby, co se vyhýbám tréninkům.

Podívala ses v průběhu soutěže po očku na střelecký statistiky?
Popravdě, já jsem nevěděla, že se nějaký statistiky vedou.

Kromě individuálního ocenění jsi navíc s týmem Netrefíme obsadila druhou příčku v ženským turnajovým pavouku. To byl hodně úspěšnej večer, souhlasíš?
Co si budem povídat – jeden tým nepřišel a druhý byl jen o dvou hráčkách. Takže bych to jako velkej úspěch moc nebrala. (úsměv)

Jak vůbec finálovej zápas probíhal? Věřily jste s holkama, že byste přeci jen mohly vystoupat až na vrchol, a konečný druhý místo je proto menším zklamáním?
Já ve vrchol večera doufala. Ale manžel pak nebyl doma, takže žádnej vrchol nebyl…

Letošní ročník PSLka se nekonal tradičně na strahovskejch kolejích, ale na ZŠ Řeporyje. Byla to podle Tebe fajn alternativa? Byl tenhle plac vhodnej ke streetovejm zápasům?
Nebyl. Je to strašně daleko. A když se tam člověk táhne, pak začne pršet a jede zas domů, tak ho to na další street spíš odradí, než cokoli jinýho.

I přes změnu místa a menší počet přihlášenejch týmů zůstaly podle Tebe duch, kouzlo a atmosféra PSLka nezměněny?
No nevím. Já jsem se „vrátila“ po čtyřech letech, kdy jsem běhala spíš kolem syna než kolem míče. Takže u mě je to srovnání ovlivněný bezdětností a „dětností“. Ale na to, jak jsem se na sezonu PSLka těšila, tak přišlo spíš zklamání. Právě s ohledem na místo, počet týmů, atmošku…

Užila sis alespoň afterparty po turnaji?
Poseděly jsme, to jo. Ale jako afterparty bych to nenazývala. Přeci jen jsme se musely nějak dostat z toho konce světa zpátky do Prahy. (pousměje se)

Jaký jsou vyhlídky týmu Netrefíme do PSLkový sezony 2023? Můžeme Vás s holkama znovu očekávat?
Snad jo. U ženských člověk nikdy neví. Přijde dítě a máš zas po sezoně. (na závěr se usměje)

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články