Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magda Vybíralová o neuvěřitelným finálovým triumfu, bojích se staršími soupeřkami, zážitcích z „Čerňáku“ či náročnosti bydžovský kvaldy

Kategorie Minižákyně U12 byla letos ve Finále Českého streetballového poháru zastoupena pouze jedním týmem, takže holky z týmu Tygřice si turnaj zahrály s U14, což je ale, jak Magda v interview přiznává, nepřekvapilo. Proč tomu tak bylo? A jak hodnotí v globálu finálovej den i předchozí zastávku v Novém Bydžově?

Magdo, jako kapitánka jsi dovedla tým Tygřice k triumfu v kategorii Minižákyně U12 ve Finále Českého streetballového poháru 2022. Jak Ti takovej úspěch v uších zní? Je to hodně příjemný a potěšující?
Je to neuvěřitelné a jsem ráda, že jsme to s holkama dotáhly tak daleko. Nemyslely jsme si, že se nám podaří dostat až na Finále do Prahy. V Novém Bydžově jsme si jen chtěly zkusit zahrát s týmy z Čech.

Jelikož jste v Praze byly jediný zástupkyně ve svojí kategorii, turnaj jste musely odehrát s o kategorii staršíma soupeřkama. Byly to přínosný konfrontace? A jak moc je v týhle kategorii znát rozdíl ve výšce i fyzickým fondu?
Na streetballový turnaje jezdíme už tři roky a jsme zvyklé hrát proti starším, protože málokdy se přihlásí stejně staré holky. Pokud hrajeme nejlíp, jak umíme, myslím, že můžeme se staršíma holkama nebo klukama bojovat.

Co ostatní holky z týmu, měly z triumfu taky ohromnou radost?
Ano, i další holky z týmu měly z vítězství nesmírnou radost!

Jak sis obecně užila pohárový finále? Ať už setkáním s řadou kamarádů, kvalitními zápasy, doprovodným programem i super atmosférou, která po celej den panovala.
Celej finálovej den jsme si užila na maximum. A myslím, že holky taky.

Finále na střeše Centra Černý Most výrazně ovlivnilo počasí, když celej den panovalo neskutečný vedro a vysoký teploty. Bylo fyzicky hodně složitý v tomhle turnaj odehrát?
Bylo to náročné, ale nevzdaly jsme se a i přes šílené vedro jsme ze sebe dostaly všechny síly a bojovaly dál.

Je nějakej zážitek, prožitek či situace, kterou bys chtěla vypíchnout a hodně silně Ti utkvěla v paměti?
Nejlepší bylo, když jsme s holkama přišly na střechu Černého Mostu a čekaly na soupeře – a taky na to, jak to bude celé probíhat. Taky mě pobavilo, když mojí spoluhráčce vypadl balon ze střechy a utíkaly ho hledat dolů do garáží. (rozesměje se)

Jak velkou podporu od známejch, rodiny či přátel jste s holkama v Praze měly?
Na to, že tam byli jen tři rodiče, tak díky nim jsme měly velkou podporu.

Do Finále jste se tedy probojovaly ze zmíněný kvalifikační stanice v Novém Bydžově. Jak sis tenhle turnaj užila?
Turnaj byl úžasný, ale i náročný. Musely jsem odehrát 8 těžkých zápasů po dvanácti minutách, na což nejsme zvyklé. Měly jsem tam i kamarádku z Hradeckých Lvic a s nima byl zápas velmi těžký. Ale nakonec jsme vyhrály.

Můžeme se na na Vás s holkama v příští sezoně znovu těšit na turnajích Streetball manie?
Ano, ráda se zase s týmem zúčastním. (usměje se)

Foto: Jakub Nedbal/Archiv Magdy Vybíralové

Předchozí články