Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Martin Lojek o super pocitu z triumfu, stavebních kamenech finálovýho triumfu, rozličnostech triumfu v Bydžově i touze uspět v sezoně 2023

Kategorie Mini U12 kluci byla letos ve Finále Českého streetballového poháru velmi interesatní a souboje v ní měly neskutečnej nábor a grády! Streetballová budoucnost tuzemskejch luhů a hájů v ní bojovala všemi silami o titul mistra ČR, kterej nakonec urvali Medvědi v čele s kapitánem Martinem Lojkem, jehož jsme jakožto lídra týmu vyzpovídali.

Martine, jako kapitán jsi dovedl tým Medvědi k triumfu v kategorii Mini U12 kluci ve Finále Českého streetballového poháru 2022. Řekni, jaký to je cítit se jako tuzemskej šampion ve streetu?
Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Je to opravdu super pocit!

Dokážeš popsat, co se Ti po vítězným finálovým zápase honilo hlavou? Co sis v první chvíli po závěrečným hvizdu pomyslel?
Vyhráli jsme, jsme první! A pak jsem měl velikou radost a s klukama jsme jásali.

Ve finálovým špílu se Vám postavil celek Lion Kings. Čím jste je přehrávali? V čem hledáš základní stavební kameny Vašeho triumfu?
Přehrávali jsme je hrou jeden na jednoho a obranou. Stavěli jsme na rychlosti, obraně a dobré taktice našich trenérů.

Při pohárovým finále panovaly neskutečný vedra, ale ani ty nic neubraly na skvělý atmošce, která na střeše „Čerňáku“ panovala. Souhlasíš, že byla naprosto parádní? Užil sis ji se vším všudy včetně podpory z publika?
Ano, vše jsme si užili, bylo to parádní odpoledne!

Zvolená lokalita v Praze, kde se Finále hraje, je podle Tebe ideální? Hrálo se Ti na střeše Centra Černý Most dobře?
Ano, na tom jsme se shodli i s klukama, hrálo se nám dobře.

Dokážeš vyzdvihnout nějakej okamžik z průběhu celýho finálovýho dne, kterej si v paměti už navždy poneseš?
Asi ten moment, kdy jsme dostali zlatou korunku na hlavu, to bylo a pořád je pro mě nezapomenutelné!

Byl tedy vzhledem k tomuto faktu náročnější turnaj v Novém Bydžově, nebo až Finále v Praze, kde jste se zase potkali s týmy z celý republiky?
V Bydžově to bylo o trochu těžší, tam jsme hráli proti starším. V Praze jsme se zase obávali soupeřů, kteří byli vítězové ze skupin.

Co příští sezona, můžeme se na Vás s klukama opět těšit na našich turnajích? Máte třeba v plánu vyrazit i do Děčína na 28. ročník legendárního Labského streetballového poháru?
V příští sezoně určitě chceme přijet, už se těšíme! Pokusíme se přijet do Bydžova, do Děčína a zkusíme se znovu probojovat do Finále Českého streetballového poháru na Černém Mostě.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články