Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Streetball Žďár 2023 se letos odehraje v neděli 11. června

V letošním roce se uskuteční 16. ročník streetballovýho turnaje ve Žďáru nad Sázavou, jenž je opět jednou ze zastávek Českého streetballového poháru. Ten vyvrcholí velkolepým finále v Praze na Černém Mostě. Stejně jako každý rok, i letos se balleři a ballerky mohou ve Žďáru těšit na řadu novinek.

Turnaj je kromě spolupráce se Streetball manií, potažmo Českou streetballovou federací, zařazen také jako jeden z kvalifikačních turnajů do oficiálního kalendáře Chance 3×3 Tour a Dětské 3×3 Tour. Týmy z něj se tedy mohou kvalifikovat na turnaje dospělácký nebo dětský 3×3 Tour.

Novinkou letošního turnaje je také jeho zařazení do kalendáře FIBA 3×3, s nímž je spojena i aktivace hráčskýho profilu FIBA 3×3. Týmy, jejichž hráči budou mít v době uzavření registrací aktivní hráčský profily FIBA 3×3, mohou požadovat padesátiprocentní slevu při platbě startovnýho do turnaje.

Startovný na turnaj činí 800 Kč (pro kategorie MiniBasket U12 a BabyBasket U10) 1000 Kč pro všechny ostatní kategorie.

Kategorie, v nichž se letos na turnaji bude startovat:

– Muži 18+ (ročník 2004 a starší)
– Ženy a juniorky 15+ (ročník 2008 a starší)
– Junioři 15 – 18 let (ročník 2005 a mladší)
– Žáci a žákyně – mix do 14 let (kluci a holky ročník 2009 a mladší)
– MiniBasket U12 – mix (kluci a holky ročník 2013 a mladší)
– BabyBasket U10 – mix (kluci a holky ročník 2013 a mladší)

Registrace týmů probíhá do soboty 10.6.2023 do půlnoci pomocí on-line přihlášky ZDE, případně na e-mailové adrese info@basketzdarns.cz.

Součástí turnaje jsou také individuální dovednostní soutěže jednotlivců, a to ve střelbě trojek (pro děti šestek) a klání smečařů. Pořadatelé připravují i drobný aktivity a soutěže pro ty nejmenší, jež se s ohledem na věk nemohou turnaje aktivně účastnit.

Turnaj Streetball Žďár 2023 proběhne za každýho počasí. Bude se hrát tradičně na venkovních hřištích (blacktop, tartan) u klubový basketbalový haly – Komenského 4. Pokud by turnaji nepřálo počasí, uskuteční se na hřištích uvnitř klubový haly. Ideální je tedy vzít si i halovou obuv, pokud by k přesunu turnaje skutečně došlo.

Prezence přihlášenejch týmů bude probíhat v neděli od 9 do 10 hodin. Následně proběhne rozlosování a start prvního kola je plánován na 10:30 hod. Hraje se podle platných pravidel České streetballové federace, který najdeš přímo na našich webovkách. Kategorie MiniBasket a BabyBasket budou hrát na snížený minižákovský koše, ostatní kategorie už na koše regulérní výšky.

Ten, kdo na turnaj dorazí, nebude litovat – může se těšit na pohodovou atmosféru, hudbu a zábavu i mimo basketbalový kurty. V průběhu turnaje bude pro všechny dorazivší zajištěno občerstvení z grilu. Vidíme se ve Žďáruuu!

Foto: Archiv Streetball Žďár

Předchozí články