Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pivovar Falkenštejn se postará o pitný režim při Labském streetballovém poháru

Máš rád(a) zlatavej mok či kvalitní nealko pití? Mysleli jsme na naše žíznivý osazenstvo, kudy jsme chodili, a proto můžeme hrdě oznámit, že alko i nealko nápoje při turnaji v Děčíně Ti ve svým stánku načepuje vyhlášenej Pivovar Falkenštejn. O kvalitní a správný doplnění prázdný nádrže tedy nebude nouze!

Pivovar Falkenštejn najdeš na náměstí v Krásné Lípě, vznikl v roce 2013 a letos tedy oslaví již desetiletý výročí svýho fungování. Krásná Lípa je vstupní branou a zároveň centrem Národního parku České Švýcarsko. Díky svojí unikátní poloze se nachází na pomezí turisticky lákavejch regionů Českého Švýcarska, Lužických hor a Šluknovského výběžku.

Součástí pivovaru je pivnice, kde si návštěvníci kromě několika druhů kvalitního piva Falkenštejn mohou dopřát i výbornou českou kuchyni. Základní řadu celoročních piv na čepu doplňujou sezonní speciály spodně i svršně kvašenejch piv – APA, IPA, NEIPA, Rauch nebo Bock.

Název piva je spojen se symboly unikátní pískovcový krajiny Českosaského Švýcarska, konkrétně hrádkem Falkenštejn u Jetřichovic a masivem Falkenstein u Bad Schandau.

Kdo nechce přijet pouze na otočku, může se ubytovat v penzionu, kterej se nachází přímo nad restaurací. K dispozici je též společenský sál například pro firemní akce. V případě zájmu je možný objednat si zážitkovej program, jenž zahrnuje třeba přednášku o pivu, prohlídku pivovaru s degustací či výlet s průvodcem.

Pivovar můžeš navštívit v jakýmkoli ročním období, jelikož okolí skýtá mnoho krás a (ne)objevenejch zákoutí pro pěší turisty, cyklisty a v zimě při hezkým počasí také běžkaře (i sněžnice se ve výbavě rozhodně neztratí). A zakončení výletu přímo v pivovaru, co víc si jen člověk může přát…

Foto: Pivovar Falkenštejn

Předchozí články