Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Výsledky a reportáž z Finálového turnaje Pražské streetballové ligy 2023

V pátek 14. července vyvrcholil devatenáctej ročník Pražské streetballové ligy (PSLka), jenž přinesl týmům mnoho změn a novinek. Kromě staronovejch vítězů se PSLko vrátilo na místo, kde celá tato pouť započala, a to na žižkovskou Pražačku. Pro mnoho hráčů to byl nostalgickej moment, flashback do míst, kde před dvěma desítkami let sami pomáhali utvářet a formovat streetballovou scénu.

Na legendárním hřišti se objevilo mnoho novejch a nadějnejch týmů, který jsou příslibem kvality do dalších ročníků. Oči všech zúčastněnejch by měly směřovat na Benchwarmers, ale třeba i na stříbrný Air ballers (oba týmy hrály mezi muži). Za zmínku v ženský kategorii stojí družina Mirkovo holky, z nějž část týmu dojížděla na utkání až ze Strakonic. Holky, velkej klobouček před Váma, jste opravdu borky!

Po základní části se do finálovejch bojů probojovala osmička nejlepších mužskejch týmů a šestice ženskejch ekip (dohromady se letos PSLka účastnilo 18 mužskejch a 8 ženskejch mančaftů). A postoupivší celky si to v areálu Pražačky rozdaly ve vymazleným finále!

Atmosféru celýho závěrečnýho dne umocnil DJ Chuck Diesal. Pod bezednými koši jsme byli svědky tvrdejch soubojů, který byly občas zbytečný a za hranicí fair-play. O to víc fanoušky, jichž se sešla početná enkláva, těšily pohledný akce. Po často vyrovnanejch finálovejch zápasech Pražská streetballová liga 2023 konečně poznala vítěze již devatenáctýho ročníku.

Mužskou kategorii ovládl tým XBallers Family, jenž díky letošnímu triumfu zapisuje zlatej hattrick! Počtvrtý za sebou se nejlepší snajperkou zpoza trojkovýho oblouku stala Karolína Kuthanová a loňskou výhru mezi střelci se povedlo obhájit také Honzovi Srnovi.

Muži:
1. místo: XBallers Family
2. místo: Air ballers
3. místo: Vysyp si písek

Ženy:
1. místo: Morgans
2. místo: Netrefíme
3. místo: Pepičky z lavičky

Individuální ocenění:
Nejlepší střelec – Jan Srna (Vysyp si písek)
Nejlepší trojkař – Michal Škorpil (Plnotučný Chrti)

Nejlepší střelkyně – Klára Marečková (Pepičky z lavičky)
Nejlepší trojkařka – Karolína Kuthanová (Morgans)

Velký díky patří jak hráčům, tak fanouškům, bez nichž by streetball nebyl tím, čím je. Parto, vidíme se zase za rok, a to při jubilejním 20. ročníku Pražské streetballové ligy. Kulatiny se musí oslavit se vší parádou a pompou, pojďte do toho pořádně dupnout společně s námi!

PS: Další fotky z Finálového turnaje z dílny Jakuba Pláteníka najdeš ZDE.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články