Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kdo usedl na trůn a stal se tuzemským streetballovým šampionem pro rok 2023?

Finále Českého streetballového poháru udělalo tečku za úžasnou sezonou, kterou jsme společně na turnajích Streetball manie prožili. Samotná cesta až na „Čerňák“ byla letos trnitá, ale nakonec se turnaj povedlo uspořádat a byla to famózní show od první do poslední minuty.

Český pohár letos slaví jubilejní čtvrtstoletí na tuzemský scéně a v neděli 13. srpna jsme jej v hlavním městě zakončili se vší parádou. Na střechu parkoviště Centra Černý Most v Praze dorazilo nakonec 58 týmů, který se sem probojovaly z kvalifikačních kol v Děčíně (Labský streetballový pohár), Novém Bydžově, Žďáru nad Sázavou a Praze, kde se den před velkým finále uskutečnilo pražské kolo.

Od nedělních dopoledních hodin se postupně scházely týmy všech věkovejch kategorií a atmoška postupně gradovala. Tu ještě umocňoval moderátorskej tandem MC Metoděj a Dominik společně s DJ Chuckem. Díky vaší kooperaci se vše hladce zvládlo, díky za to, jste skvělí a rozeznít streetballový srdce v hlavním městě se nepovede každej den. Buďte na sebe pyšní, navíc jste to všechno zvládli v úmorným vedru, někteří i druhej den po sobě…

Klasickej turnajovej pavouk opentlily i dvě dovednostní soutěže. Mistrem České republiky ve 3pt Shootoutu se stal Pavle Grbovic, jenž ve finále pálil zpoza oblouku přesně osmkrát, leč jeden bod mu byl odebrán za přešlap. I tak zvítězil a do puntíku zopakoval svůj sobotní výkon, kdy bral triumf též za sedm přesnejch zářezů.

Smečařský klání Slam Dunk Contest si pro sebe usurpoval Samuel Štěpnička, jenž nejvíc bavil přítomný fans. Ti nakonec místo poroty dostali šanci vybrat vítěze svým frenetickým povzbuzováním – a Sam u nich zvítězil na celý čáře, leč Pepa Gabriel mu byl víc než slušným konkurentem. Pepovi to nevyšlo ani v Děčíně – ale nemusíš věšet hlavu, říká se do třetice všeho dobrýho. Tak snad to příští rok na severu vyjde, pořádně přes zimu potrénuj a triumf bude Tvůj!

Naše streetballová rodinko, letošní pouť turnajů je tedy u konce, ale my ani zdaleka ještě neříkáme poslední slovo. Nezapomeň v dalších dnech a týdnech sledovat náš web i sociální sítě, kam budeme postupně sypat další nálož fotek, reportů, videjek a zajímavostí z letošní sezony. My jsme Streetball manieee!

Výsledky finále Českého streetballového poháru:

Muži O18:
1. místo: Sokolíci
2. místo: Balkan Boys
3. místo: Old Slaný

Junioři U18:
1. místo: Benchwarmers
2. místo: Knedlíčci
3. místo: Bizouuuni

Kadeti U16:
1. místo: Bártyho Pandy
2. místo: BA Soskyyy
3. místo: Falcons

Žáci U14:
1. místo: Životi
2. místo: Ultra Silní Kluci Praha
3. místo: Popeláři

Mini U12 – kluci:
1. místo: Magic boys
2. místo: Cvrčci
3. místo: Topení

Ženy Over18:
1. místo: Cookies
2. místo: Mirkovo holky
3. místo: Starý kobry

Juniorky U18:
1. místo: Jeneč hoes
2. místo: Víš jak vypadá žlutý kužel?
3. místo: Borůvkový Knedle

Kadetky U16:
1. místo: Sluneťačky
2. místo: Turnovské lvice
3. místo: Piraně

Žákyně U14:
1. místo: The Lions
2. místo: Můry
3. místo: VdfDýsí

Minižákyně U12:
1. místo: Bábofky

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články