Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Samuel Štěpnička o frenetický podpoře, nejvydařenější smeči, skandování vlastního jména i přání Streetball manii do dalších sezon

Pro titul smečařskýho krále v tuzemskejch luzích a hájích si letos ve finále Českého streetballového poháru doletěl jedenadvacetiletej bombarďák Sam Štěpnička. Ten společně s dvěma soupeři bavil přítomný fanoušky a dostával je svejma kouskama do varu.

O svým prvním životním triumfu ve finálovým klání se rozpovídal s obrovským nadšením a radostí, který z něj sálalo na všechny strany, stejně jako slunce při celým finálovým dni. Smečaři při soutěži předváděli svoje kousky na koš od partnera, společnosti AUTO B.E.K.

Same, jak se cítíš jako mistr České republiky ve Slam Dunk Contestu pro sezonu 2023? Jaký pocity a dojmy v Tobě převažujou?
Pocity jsou úžasný! V životě jsem ještě ve finále nesoutěžil, je to dobrá zkušenost a navíc v takhle skvělým kolektivu. Je tady parádní atmosféra, povedlo se mi vyhrát, takže jsem strašně šťastnej!

A kolik smečařskejch soutěží už jsi ve svý kariéře absolvoval?
Asi dvě, ale to jsem byl ještě o dost menší. Tentokrát jsem účastnil poprvý, když už spadám do kategorie mužů.

Jakej dunk z průřezu celýho finále považuješ za nejvydařenější?
Nejlepší smeč byla určitě ta, kdy mi míč nahodili z davu. U tohohle dunku jsem se trochu natrápil, ale nakonec to stálo za to!

Zmínil jsi fanoušky a atmošku při dunkerský show. Užil sis ji se vším všudy?
Jednoznačně, byla skvělá! Chválím si to, je tady na finále hodně lidí i přes vedro, který panuje. Klobouk dolů před všemi, který tady při smečích skandovali moje jméno.

A ceníš si výhry o to víc, že se nakonec mezi Tebou a Pepou Gabrielem rozhodovalo díky tomu, kdo z Vás dvou získá větší podporu právě u fans? Jejich frenetická podpora Tvojí osobě byla jednoznačná.
Samozřejmě, vždycky je nejlepší podpora od publika. (usměje se)

Jak bys zhodnotil svoje soky při smečařským klání. Hlavně zmiňovanej Pepa Gabriel předvedl stejně jako v Děčíně hodně slušnou show.
Kluci byli fakt velmi dobrý, sem tam jim to nevyšlo, ale to se samozřejmě stane. Věřím, že do dalších let potrénujeme a střetneme se spolu znovu.

Streetball mania letos slaví 28. výročí na tuzemský streetballový scéně. Co bys jí popřál do následujících ročníků?
Ať turnaje dál pokračují, ať se jich rok od roku účastní víc týmů a jsou čím dál atraktivnější. Jinak nemám co dodat, je to tady naprosto skvělý a strašně si to užívám! (úsměv)

Jak se Vám zatím daří s týmem a jak si turnaj i ostatní kluci z týmu Old Slaný užívají?
S týmem máme sem tam výhru a prohru, jdeme si to hlavně užít. Je to pro nás primárně průprava na blížící se sezonu, ale snažíme se samozřejmě co nejvíc vyhrávat a uspět. (Kluci nakonec ve finále mezi muži skončili na třetí příčce, pozn.).

A za koho válíš právě v klasickým basketu?
Kvůli zranění jsem se vrátil do Slaného a s ním budeme hrát Středočeskou basketbalovou ligu mužů.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články