Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pavle Grbovic o dvojitým triumfu na „Čerňáku“, sebekritice kvůli počtu tref, náročnosti dvoudenní „šichty“ i radosti z letních turnajů

Dovednostní soutěž elitních trojkařů a trojkařek při víkendu na Černém Mostě jasně opanoval Pavle Grbovic. Ten díky sedmi přesnejm zásahům vyhrál pražské kolo a v nedělním finále přihodil ještě o trefu víc, která mu ovšem nebyla kvůli přešlapu uznána. Zopakování sobotního výkonu mu však na triumf bezpečně stačilo a navrch ještě po bronzu z pražského kola s týmem Balkan Boys vybojoval ve finále stříbrný placky, a to v kategorii mužů.

Pavle, co říkáš na svůj dnešní triumf, díky němuž ses stal mistrem České republiky v dovednostní soutěži 3pt Shootout?
Jsem za výhru v soutěži nesmírně šťastnej! Těší mě, že jsme se s týmem přihlásili na pražské kolo a povedlo se nám postoupit až do finále. Druhej den po sobě je to pro nás velice náročný, když člověk odehraje dvanáct nebo třináct zápasů. Včera jsme skončili třetí a dneska se dostali až do finálovýho zápasu, takže v celostátním finále dosáhneme na ještě lepší výsledek. (usměje se)

Je pro Tebe osobně radost ještě tuplovaná tím, že se Ti povedlo trojkobití vyhrát dva dny po sobě? Říká se, že obhajoba bejvá mnohem složitější.
Pro mě je to rozhodně zajímavé. Abych byl upřímný, dát sedm trojek z patnácti nepovažuju za tak velkej úspěch. Očekával bych, že jich dám i deset. Ale jsem samozřejmě strašně rád, že se mi povedlo zvítězit.

Jak sis užíval atmošku při trojkařským klání? Fanoušci Tě s každou další úspěšnou střelou hnali víc a víc dopředu.
Podpora se mi moc líbila a děkuju za ni, i včera to bylo super. Turnaj na Černém Mostě se mi líbí, všechno je tady hezky udělaný. Jak trojkařská soutěž, tak turnaj samotnej jsou velmi zajímavý a pěkný. (úsměv)

S klukama hrajete spolu úplně poprvý, nebo už máte nějaký streetový/trojkový turnaje za sebou?
V tomhle složení spolu hrajeme poprvý a jsme o to víc rádi, že se nám povedlo kvalifikovat až do pohárovýho finále. Uvidíme, jak se nám bude ve finálovým zápase dařit, hrajeme proti hodně kvalitnímu protivníkovi (Sokolíkům – pozn.). Buď vyhrajeme, nebo prohrajeme, ale už samotnej postup do finálovýho utkání je pro nás velkej úspěch.

Streetball mania je na tuzemský streetballový scéně již 28. rokem. Co jí přeješ do následujících sezon?
Doufám, že její turnaje budou i nadále pokračovat. Myslím si, že je hodně zajímavé mít v létě možnost zahrát si takhle parádní turnaje. Oba dva dny tady byla spousta hráčů a hráček, kteří hrají první nebo druhou českou ligu. To jsou kamarádi, které znám, protože jsem hrál s nimi nebo proti nim. Je to hezký, když jsme všichni na jednom místě a takhle v létě si zahrajeme.

Jakou soutěž a za koho v klasickým basketu hraješ?
Hraju druhou českou ligu za Slavii B.

A patříš i na klubový úrovni mezi top snajpry, jako jsi to předváděl po celej víkend na „Čerňáku“?
Ano, patřím, je to pravda. (usměje se)

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články