Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Filip Sýkora o neskutečnejch pocitech z finále, jeho náročnosti včetně obrovskýho vedra, přání do dalších let i odměně za zlatý placky

V kategorii juniorů do 18 let neměli v kompletním jízdním řádu o víkendu na „Čerňáku“ konkurenci kluci z týmu Benchwarmers, který po pražským kole opanovali i velkolepý pohárový finále. K triumfu tuhle družinu jako kapitán dovedl Filip Sýkora, jenž usedl do naší zpovědnice a nadšení z triumfu je z něj stále cítit.

Filipe, zkus mi s menším časovým odstupem popsat, jaký pocity a dojmy se v Tobě mísily po výhře ve finále Českého streetballového poháru 2023?
S klukama jsme tomu nemohli uvěřit, bylo to neskutečný! Jeli jsme si turnaj před přípravou na sezonu pouze užít a zahrát si, ale určitě jsme nemysleli na vítězství.

Před triumfem v celostátním finále jste kralovali i na předcházejícím sobotním pražským kvalifikačním kole. Když obě výhry porovnáš, bylo finálový zlato mnohem náročnější a složitější ve větší konkurenci vybojovat?
Finále bylo samozřejmě mnohem těžší. Bylo to i tím, že jsme hráli více zápasům proti silnějším soupeřům.

V nedělním finálovým utkání jste titul tuzemskejch streetovejch šampionů pro letošní sezonu vybojovali proti týmu Knedlíčci. Čím jste kluky přehrávali a co byly podle Tebe hlavní klíče k vítězství?
Řekl bych, že jsme byli více aktivní a měli jsme štěstí. Soupeřům moc nepadaly střely a my jsme toho využili.

Jak sis obecně užíval oba turnajový dny na „Čerňáku“? Jaký zážitky kromě dvou zlatejch medailí si už navždycky uchováš v paměti?
Přijeli jsme tam i s kamarády a zažili spoustu zábavy, ale nic se nevyrovná pocitu výhry ve finále.

Jak fyzicky náročný bylo zvládnout dva turnaje v pouhejch dvou dnech v ohromným vedru, který ten víkend v Praze panovalo?
Bylo to náročný, naštěstí jsme mohli zajít do obchodního centra a zchladit se nebo si sednout do stínu. Taky jsme se chodili zchladit pod sprchu.

Streetball mania je na tuzemský scéně již 28. rokem. Co bys jí Ty osobně popřál do následujících ročníků? Uvažujete s klukama, že byste příští rok zavítali i do Děčína na legendární Labský streetballový pohár?
Popřál bych samozřejmě hojnou účast a aby turnaje určitě pokračovaly dál. Máme s klukama v plánu nějaké turnaje navštívit, zatím ale nevíme, jaké přesně to budou.

Odměnili jste se nějak s klukama za finálovou výhru? Zašli jste společně třeba na véču nebo Vám rodiče/kamarádi/známí připravili nějaký překvapení?
Zašli jsme si po výhře do Mekáče a doma nám všichni pogratulovali. Ale žádné překvapení nebylo.

Jak se těšíš na blížící se sezonu klasickýho basketu? Za koho hraješ a jakou soutěž budete v nadcházející sezoně hrát?
Těším se, až budeme hrát spolu s týmem. V nadcházející sezoně se představíme v lize U19 za BC Kolín pod vedením trenéra Davida Machače.

Filip (uprostřed v černým tílku) s týmem Benchwarmers po finálovým triumfu

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články