Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jonáš Netolický: Jsem na náš tým moc pyšný. Labský streetballový pohár si velkou oblibu zaslouží!

Nejmladší kategorii minižáků do dvanácti let, která se na letošním pohárovým vyvrcholení na „Čerňáku“ hrála, měli pod svejma křídlama pevně kluci z týmu Magic boys. Ti tak po kvalifikačním triumfu na Labském poháru v Děčíně brali druhý zlatý medaile v letošní streetballový sezoně. Z kapitána týhle veleúspěšný družiny Jonáše Netolického ani s časovým odstupem nadšení nevyprchalo, což bylo znát po celej průběh našeho rozhovoru.

Jonáši, jako kapitán jsi dotáhl tým Magic boys k triumfu ve velkolepým celostátním finále Českého streetballového poháru 2023. Je pro Tebe velká čest bejt streetballovým mistrem České republiky v kategorii minižáků do dvanácti let?
Určitě, je to zážitek, který se nezapomene. Jsem na náš tým moc pyšný!

Co sis jako první pomyslel, když zazněl hvizd finálovýho utkání? Popiš, co se v Tobě odehrávalo a kdo radost z výhry sdílel společně s Tebou.
Jako první jsem si uvědomil, že tenhle náročný den je za námi a že vše končí úspěchem, můžu to vypustit z hlavy a na nic se už nemusím soustředit. Tu radost se mnou asi sdílel každý kolem, hlavně rodiče a spoluhráči. A věděli jsme, že nikdo z přihlášených týmů není lepší než my.

Co jsem tak sledoval, při finále jste s klukama měli velkou podporu z publika. Byl to pro Vás důležitej hnací motor a pomoc při cestě za titulem?
Určitě nám v tom pomohli a byli v tom s námi. Prostě nejlepší pocit je to, když dáš koš a všichni začnou tleskat a podporovat Tě dál.

Finálový utkání jste sehráli proti Cvrčkům. Jak se Vaše výhra rodila? Co byly hlavní zbraně, který na Vašeho soupeře platily?
V průběhu zápasu jsme všichni z týmu poznali, že si moc nepůjčují míč a že na nich byla znát únava z vedra, tak jsme toho hned využili a dali nějaké ty body. Naše hlavní zbraň byla určitě týmovost a putování míče mezi námi.

Co právě úmorný vedro a vysoký teploty, který při finále panovaly? Hodně hráčů a hráček se shoduje, že hrát v týhle výhni bylo fyzicky velmi náročný.
To vedro bylo doopravdy hrozný, občas se zatáhlo, ale to moc nepomohlo. Ale naštěstí byla na místě sprcha, což stačilo. Náročný to bylo, ale dalo se to zvládnout.

Jaký další zážitky kromě celkovýho triumfu se Ti nejsilněji vryly do paměti? Jak sis turnaj v globálu užil?
Nejlepší věc byla asi hlavně zábava s klukama z týmu a celkově všechny zápasy.

Do celostátního finále jste se s klukama probojovali z kvaldy v Děčíně. Na Labském streetballovém poháru jste též kralovali. Bylo parádní zvítězit před domácím publikem?
Ano, vítězství před domácím publikem je nezapomenutelné! Labský streetballový pohár je obrovská akce na velkém prostoru se spoustou fanoušků.

Když se zpětně ohlídneš, souhlasíš, že atmoška v Děčíně je prostě top a Labský pohár má právem u hráčů a hráček takovou oblibu?
Jednoznačně ano, Děčín si to prostě zaslouží!

Sezona pětkovýho basketu již roztáčí svoje kola. Jakou soutěž s klukama v Děčíně budete hrát? A s jakými ambicemi do sezony půjdete?
S klukama budeme hrát klasicky naši ligu plus jsme ještě přihlášeni do mezinárodního turnaje Central European Youth Basketball League (CEYBL). Do zápasů půjdeme s bojovností a určitě jenom s pomyšlením na výhru.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články