Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kristýna Viková o největším kariérním úspěchu, vděku za podporu rodičů, vendetě za prohraný finále v Bydžově i touze vyrazit do Mekky streetballu

Mezi žákyněmi do 14 let neměly ve finále Českého streetballového poháru 2023 konkurenci holky z týmu The Lions, který tak dokráčely až na streetballovej Olymp a staly se mistryněmi České republiky. K triumfu je jako kapitánka dovedla Kristýna Viková, která se (nejen) o finálovým dni z různejch úhlů pohledu zajímavě rozpovídala.

Kristýno, je to hodně příjemnej pocit dovýst z pozice kapitánky tým k titulu mistryň České republiky ve streetballu?
Jasně že je to skvělý pocit! Navíc, když je turnaj uprostřed léta, člověk si užívá prázdniny, odpočívá a pak to klapne. (usměje se)

S týmem The Lions jste ve finále Českého streetballového poháru kralovaly kategorii žákyň do 14 let. Byl to Tvůj první triumf na turnaji Streetball manie? A je to dosud i Tvůj největší kariérní úspěch?
Ano, byl to můj první velký triumf ve streetballu, jelikož jsme byly na tomto turnaji úplně poprvé. Do této doby je to i jeden z mých největších úspěchů v basketu/streetballu.

Jak se Ti obecně finálovej den líbil a co Tě nejvíc zaujalo? Užila sis i Slam Dunk Contest, kterej každoročně patří k největším tahákům?
Až na to vedro, v němž jsme hrály, jsme si den užily. Nejvíc se mi asi líbil právě Slam Dunk Contest.

Měly jste ve finále s holkama v publiku velkou podporu od rodičů, příbuznejch nebo kamarádů a kamarádek?
Po celou dobu nás podporovali rodiče a upřímně nevím, jak bychom si bez nich poradily – ať už šlo o odvoz nebo podporu a fandění, když jsme hrály.

Ve finálovým utkání jste dokázaly porazit tým Můry. Bylo utkání hodně vyhecovaný? A ,,šláply“ jste do toho s holkama o to víc, že šlo opravdu už o všechno i vendetu za finálovou prohru v Novém Bydžově?
Finále je vždycky to nejdůležitější na celém turnaji, takže bylo celkem vyhecovaný, protože už šlo o všechno. Myslím si, že jsme celý turnaj hrály naplno, jen jsme byly trochu slabší v útoku. Ale to jsme naštěstí stihly do finále celého turnaje dopilovat.

Jak už jsi zmínila, při celým finálovým dni panovalo ohromný vedro. Jak se Ti v něm hrálo? Byly vysoký teploty fyzicky hodně vyčerpávající?
Mnohem líp by se mi hrálo, kdyby bylo zataženo, ale tak co se dalo dělat. Bylo to trochu těžší a vyčerpávající, ale věřím že by to mohlo být i horší.

Do celostátního finále jste se tedy probojovaly z kvalifikační stanice v Novém Bydžově. Jak sis tohle kvalifikační kolo užila a co se Ti na něm nejvíc zamlouvalo?
Celkem jsem si ho užila, jediný, co se na tom dni nepovedlo, bylo finále, v němž jsme bohužel prohrály s týmem Můry a získaly jsme stříbrné medaile. Nejvíc se mi na turnaji líbila atmosféra a naděje, že bychom mohly vyhrát a dostat se až do finále Českého streetballového poháru.

Co bys Streetball manii popřála do nadcházejících sezon? Letos slavíme již 28. výročí na tuzemský streetballový scéně.
Popřála bych, aby se tyto turnaje konaly ještě dlouho.

Nezkusíte s holkama příští rok dorazit i na turnaj do Mekky streetballu v Děčíně, kde se uskuteční již 29. ročník tohoto legendárního turnaje?
Jasně že zkusíme!

Kristýna (stojící v červeném triku přímo před prezidentem České streetballové federace Ing. Igorem Bayerem) po triumfu v pohárovém finále

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články