Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

XBallers Family po letním triumfu berou zlato i v indoor verzi PSLka!

Letošní 19. ročník ojedinělý dlouhodobý soutěže svýho druhu v tuzemsku, Pražské streetballové ligy, získal novej náboj v podobě její zimní verze. Tahle tradice byla po letech obnovena a podle ohlasů šlo o parádní krok. Jakej byl první ze série indoorovejch turnajů, co všechno se v turnajovej den D v hlavním městě uskutečnilo a kdy se můžete těšit na další pokračování?

První turnaj z třídílný série se odehrál o uplynulý sobotě 28. října 2023 v hale na ZŠ Věry Čáslavské na Praze 6. Osmička týmů si to mezi sebou rozdala systémem „každej s každým“. A jelikož formát turnaje je nastaven tak, aby na hřišti byla alespoň jedna žena, o pěkný akce a fair play výkony nebyla nouze. Čtyři hodiny klasickejch zápasovejch bitev zpestřila dovednostní soutěž 3pt Shootout.

Vítězkou „trojkobití“ se stala Hana Krupková, která na nic nečekala a hned v úvodním nástřelu si došla pro titul nejlepší trojkařky turnaje. O dalších příčkách rozhodly následný rozstřely – v těch stříbrnou příčku získala Aneta Krobová a třetí místo obsadil Jaroslav Polidar. Ti nejlepší si navíc odnesli hodnotný ceny od partnera turnaje.

To nejdůležitější ovšem mělo teprve přijít… Boje ve skupinách určily, který týmy se utkají o umístění a který nastoupí do semifinálovejch bojů. Po vyrovnanejch zápasech – jeden musel dokonce rozseknout až šestkovej rozstřel – jsme věděli, kdo bude usilovat o zlato. Ale hezky popořadě, nejdřív jsme byli svědky zápasu o bronz.

Do něj vkročily týmy Na poslední chvíli a TANK a rozjetej TANK nakonec bral třetí místo. Vyvrcholení celýho dne vypuklo vzápětí. Do boje o první příčku šly celky XBallers Family a 4Balls. V pohledným utkání si vítězství vybojoval první jmenovaný tým, jenž tak navázal na svůj triumf z finálového turnaje letní verze PSLka!

Velký poděkování patří všem, kdo si na turnaj našli cestu a využili možnosti zahrát si indoor streetek i v rozjetý sezoně pětkovýho basketu. Speciální díky patří též MČ Praha 6, která projekt finančně podpořila.

Další turnaj se uskuteční před Vánoci, a to 9.12.2023. O konkrétním místě a čase budeme včas informovat na sociálních sítích Pražské streetballové ligy a Streetball manie, takže je nezapomeňte bedlivě sledovat. Budeme se na Vás znovu těšit v hojným počtu!

Foto: Pražská streetballová liga

Předchozí články