Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vojta Ureš o vítězným comebacku po šesti letech, vzhlížení k Lamíkovi, chybějícím Kajakovi i přání do dalších sezon

Na pražském kole Českého streetballového poháru letos smečařskou soutěž Slam Dunk Contest opanoval Vojta Ureš, jenž tak prožil interesantní comeback na kurty Streetball manie. V roce 2017 tenhle bombarďák na „Čerňáku“ kraloval na pražském kole i v celostátním finále dunků. Jak obě výhry v kontextu doby vnímá? Kterej dunk se mu nejvíc vydařil a co pronesl na adresu svých soupeřů? A jak svým pohledem vnímá naše turnaje? I na tohle v našem interview přišla řeč.

Vojto, po šesti letech jsi zase vyhrál smečařskou soutěž na turnaji Streetball manie, konkrétně na pražském kole Českého streetballového poháru. Jak sis svůj triumf užíval? Bylo to emočně stejně silný jako před lety?
Jsem samozřejmě rád, že se mi podařilo vyhrát, ale tenkrát jsem si to užil víc. Jako šestnáctiletej kluk jsem na Lamíka (Vojtu Ingera, multišampiona Slam Dunk Contestu na turnajích Streetball manie, pozn.) koukal na našem prvním turnaji, tak bylo super ho porazit.

Kterej z dunků se Ti letos nejvíc vydařil a jsi s ním nejspokojenější?
Nejvíc se mi povedla poslední smeč, která byla vlastně stejná jako v roce 2017.

Co si pamatuju, tak před lety Tě fanoušci neuvěřitelně vyhecovali. Bylo to letos podobný?
Letos určitě nebylo tolik lidí, takže tenkrát byla podpora daleko větší. Aspoň co si pamatuju, i když je to už pár let zpátky…

Jak se Ti dunkovalo i hrálo s týmem v neuvěřitelným vedru, který celej den panovalo? Bylo to fyzicky hodně náročný a vyčerpávající?
Kromě basketu hraju ještě tenis, takže jsem na vedro docela zvyklej.

Co jsi říkal na konkurenci ostatních smečařů? Hecovali jste se s klukama i navzájem, abyste fanouškům předvedli tu nejlepší možnou podívanou?
Kluci předvedli dobrou show. Řekl bych, že se jim povedly lepší smeče než mně. Moje výhoda je, že jsem docela malej, tak to možná vypadá líp.

S týmem Klaudyho máma se Vám nepovedlo probojovat na bednu a získat tak vstupenku až do nedělního finále. Co za tím stálo? Nepadalo Vám to, nebo porážky byly smolný a těsný?
My jsme doplatili na systém jednoho postupujícího týmu. Ve skupině jsme se potkali s budoucím vítězem turnaje (týmem Štramák lázeňský) a kluci byli prostě lepší. Jinak jsme třikrát celkem jasně vyhráli.

Po letech máš možnost srovnání. Jak se podle Tebe posunuly turnaje Streetball manie kupředu a co si na nich nejvíc užíváš?
Na turnaji Streetball manie jsem byl po pěti letech a musím říct, že se toho moc nezměnilo. Hodně mi chyběl (moderátor) Mc Kajak, kterej turnajům dával tu správnou atmosféru.

Streetball mania letos slaví již 28 let na tuzemský streetballový scéně. Co bys jí popřál do dalších sezon? A je šance, že Tě příští rok uvidíme smečovat i v Mekce streetballu v Děčíně?
Popřál bych jí spoustu dalších super turnajů. Šance je vždycky, ale do Děčína už to máme docela daleko – a navíc mi v tý době začíná tenisová sezona…

Foto: Jakub Pláteník

Předchozí články