Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dozvuky Severské bitvy 2023

Severská bitva – Francův memoriál se letos v sobotu 2. prosince v Ústí nad Labem konala pod taktovkou Rumoborců – a za výrazný podpory Streetball manie – již devátým rokem. Kluci tak měli ideální příležitost všechno „vyladit a vypinkat“ na příští jubilejní kulatej desátej ročník. Co se letos v Doběticích událo, kdo kraloval dovednostním soutěžím a kolik peněz vynesla charitativní sbírka?

Letošní ročník turnaje přilákal hráče/hráčky a týmy z různejch regionů, kteří dorazili zabojovat o svoje místo na slunci na tomhle tradičním (adventním) podniku. Bojovat se muselo opravdu (po)řádně, jelikož soudky byly připraveny „pouze“ pro týmy umístěný na bedně.

Do turnajovýho pavouku se letos přihlásilo 11 týmů. Ty byly rozděleny do dvou skupin, v nichž se hrálo systémem „každý s každým“. Komu se nejvíc dařilo a měl v danej den nejlíp seřízenou mušku i sladěný parťáky/parťačky kolem sebe, postoupil do vyřazovacích bojů, kde se již utkali ti opravdu nejlepší z nejlepších.

Zlatý medaile si nakonec ze severu Čech odvezla družina XBallers Family, jež mimochodem kralovala i prvnímu ze tří indoor turnajů Pražské streetballové ligy. Druhou příčku obsadil tým Dej koš z Litvínova a bronz vybojovala ekipa Desko Alkáčů z Ústí nad Labem.

Nechyběly ani tradičně oblíbený dovednostní soutěže. Smečařský klání Slam Dunk Contest ovládl talentovanej bombarďák Wizi, jenž svejma kouskama nadchnul porotu i dorazivší fans. Trojkobití 3pt Shootout si pod svoje křídla vzal Rumoborec Rollo, jenž síťkou prohnal nejvíc přesnejch pokusů a stal se trojkařským králem.

V rámci charitativního podtextu byl letošní ročník turnaje věnován pomoci Matějovi, jehož rodina potřebuje finanční prostředky na novej vozík. Samotní účastníci turnaje i diváci přispěli velkoryse – finální vybraná částka činí 25 128 Kč. Díky všem, jste skvělí a ukázali jste velký (nejen streetballový) srdce!

Video ze Severské bitvy 2023 můžeš čeknout ZDE.

Foto: Honza Nový

Předchozí články