Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Winter PSLko má úspěšně za sebou všechny tři podniky. A nyní hurá na letní verzi!

Přelom loňský a letošní streetballový sezony okořenily tři zimní turnaje Pražské streetballové ligy, k jejichž „oprášení“ došlo po několikaletý odmlce. Ten poslední se odehrál uplynulou sobotu 3. února 2024 a v hale na Třebešíně to znovu pořádně vřelo.

Právě na Třebešín musel bejt z technickejch důvodů turnaj přesunutej z Petřin, kde se uskutečnily předchozí dvě turnajový bitvy. Do turnaje tentokrát zasáhlo 11 týmů, což jen dokresluje zvyšující se interes o zimní verzi streetballovejch turnajů. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, v nichž si to rozdal každý s každým a do semifinále pronikla první dvě nejlepší mužstva.

Před startem play-off proběhla tradiční trojkařská soutěž. Celá dvacítka snajprů a snajperek zpoza trojkovýho oblouku se do souboje o výhru vrhla s obrovskou vervou – a již úvodní rozstřel určil vítěze, respektive vítězku.

Stala se jí Eva M., jež minula pouze jednu střelu a díky sedmi úspěšnejm trefám do černýho opanovala 3pt Shootout Contest. O stříbro se ve druhým kole střetla trojice chlapů. Každej z nich měl pět pokusů a nejvíc jich síťkou prohnal Řéřa. Třetí příčku nakonec obsadil Jarda P.

Po skončení trojkobití tedy vypukly slibovaný lítý boje ve vyřazovací (semifinálový) fázi turnaje. V ní se utkaly týmy Švihák Lázeňský versus To je jedno a Tři a půl Sudeťáčka proti TANKu. V prvním mači zvítězila družina Švihák Lázeňský a z druhýho souboje vzešel vítězně celek TANK.

V dramatickým a napínavým špílu o bronz nakonec vítězství urval tým To je jedno; na družinu Tři a půl Sudeťáčka zbyla bohužel nepopulární čtvrtá příčka. Ve stejnou dobu už na vedlejším kurtu probíhal vrchol celýho dne, zápas o zlatej pohárovej grál.

Tým TANK slavil medailovej úspěch na obou předchozích zimních podnicích PSLka (3. a 2. místo) a poprvý toužil vyšplhat na nejvyšší stupínek. To se mu ovšem ani tentokrát nepodařilo a musel se sklonit před svým finálovým sokem. Vítězem závěrečnýho podniku zimní verze PSLka se tak stal tým Švihák Lázeňský. Gratulace těm nejúspěšnějším, velký díky všem za parádní účast a výkony, byla to skvělá podívaná!

Nyní už se společně můžeme těšit a vyhlížet letní verzi Pražské streetballové ligy. Věříme, že se na ní potkáme v co nejhojnějším počtu a roztočíme to na plný pecky! Sledujte web a sociální sítě Streetball manie i PSLka, kde budou informace postupně přibejvat…

Foto: Jakub Pláteník

Předchozí články