Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kristýna Tomšovicová o těšení se na Labský pohár, legendě P.R., úžasný videopozvánce i náročnosti dojíždění na PSLko z jihu Čech

Letos s námi holky z týmu Mirkovo holky odšpuntují již třetí sezonu a adaptovat se dokázaly velice rychle, když sbírají placky doslova po nůších. Ta ze streetballovýho Woodstocku jim zatím ve sbírce chybí – při jeho 29. ročníku je tedy nejvyšší čas to napravit. Kromě turnaje v Děčíně jsme se v interview ohlédli i za předchozími ročníky, cestováním za zápasy PSLka ze Strakonic a neopomenuli jsme ani atmosféru, která je na našich turnajích výjimečná.

Kristýno, Váš tým Mirkovo holky je zaregistrován na Labský streetballový pohár 2024, takže letos to snad konečně opravdu klapne a do Děčína s holkama dorazíte. Jak moc se do Mekky streetballu těšíte?
Těšíme se moc. Protože atmosféra, která tam vládne, je naprosto úžasná! A doufám, že i my si ji letos konečně budeme moci užít.

Jste prvními vlaštovkami, které „přilétly“ a registrovaly se v kategorii žen. Jak bys vyhecovala další týmy, aby neváhaly a následovaly Vás?
Určitě bych jim vzkázala, že turnaje Streetball manie jsou úžasný, a to jak po basketbalové stránce, tak po organizační. O atmosféře ani nemluvím, ta je naprosto dokonalá! Letos se těchto turnajů účastníme již třetím rokem a opět se nemůžeme dočkat!

Na co se na sever Čech nejvíc těšíte? A plánujete, že byste s holkama zůstaly na celej víkend a pořádně si to tady užily se vším všudy a poznaly krásy města i okolního Českého Švýcarska?
My už jsme v Děčíně několikrát byly a máme to tam moc rády. Je tam krásná příroda a hlavně moc fajn lidi, s nimiž se určitě zase rády uvidíme. Takže zatím plánujeme, že bychom určitě zůstaly, ale uvidíme, jak to vyjde. (usměje se)

V Děčíně by za Váš tým měla nastoupit i jedna z legend českýho basketu Petra Reisingerová. To aby se podkošový hráčky soupeřek měly na pozoru, že?
Myslím si, že ne. (rozesměje se) My si to převážně jedeme užít – Peťa je hodná a bát se nikdo nikoho nemusí. (šibalsky se usměje)

Jak se Ti líbí videopozvánka na novou sezonu našich turnajů?
Videopozvánka je úžasná a upoutá určitě spousty nových hráčů a hráček, kteří se také přihlásí.

V roce 2022 jste vyhrály pražské kolo i finále Českého streetballového poháru, loni jste na obou těchto turnajích braly stříbro. Tudíž zapsat do medailový sbírky i tu z Labského poháru se přímo nabízí.
My v to doufáme. (smích) Ale jak jsem zmiňovala, převážně si jedeme turnaje užít a nasát skvělou atmosféru. Pokud se umístíme, budeme určitě moc rády a bude to pomyslná třešnička na dortu.

Kromě toho bylo obdivuhodný, že jste loni absolvovaly i Pražskou streetballovou ligu. Přibliž, jak organizačně i časově náročný bylo dojíždění ze Strakonic do hlavního města?
Opravdu to jednoduché nebylo, ale zvládly jsme to a jsem za to moc ráda.

Jak jste si jinak PSLko užily, dostal i Vás duch a kouzlo týhle jedinečný dlouhodobý soutěže, která se v tuzemsku hraje?
Určitě ano! Jsme moc rády, že takováto soutěž tady je a je možnost se jí zúčastnit. Užily jsme si to se vším všudy. (usměje se) Už se opět těšíme, až to letos zase všechno vypukne…

Přihlášky na Labský streetballový pohár 2024 běží on-line na našem webu ZDE.

Foto: Jakub Pláteník

Předchozí články