Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Streetballové srdce se rozbuší 8. června v Děčíně při kultovním Labském poháru

Druhá červnová sobota bude pod děčínskou skálou patřit již 29. ročníku jedinečného Labského streetballového poháru. Ano, již příští rok oslaví Streetball mania ve streetballovým Woodstocku kulatý 30. výročí! Neskutečný, jak to letí, viďte? Stále se cítíme mladí a plní energie a máme v koutku duše pocit, jako by to bylo právě včera, co se na severu Čech začaly psát streetballový dějiny v tuzemsku.

Labský streetballový pohár je průkopníkem všech turnajů pod širým nebem v České republice a jeho první ročník se uskutečnil již v roce 1996. Turnaje byly tenkrát ještě „v plenkách“, ale už od prvních momentů bylo nad nebesa jasné, že jedinečná atmosféra, duch a kouzlo podniku na břehu řeky Labe je něco extra. A platí to bezezbytku až do dnešních dnů.

Že je Děčín opravdu město oranžovýmu míči a bezednejm košům zaslíbený, ukazujou i dlouhodobý výsledky a úspěchy našeho spřátelenýho klubu BK ARMEX Děčín. Borcům příští týden začíná play-off Kooperativa NBL, kde se ve čtvrtfinále střetnou s nevyzpytatelným Brnem. Válečníci, hodně štěstí, to dáte!

Letošní ročník turnaje pojmeme znovu tradičně, na tradicích si zakládáme, jak všichni dobře víte. Ovšem nebyli bychom to my, abychom turnaj nechtěli zase posunout o levej vejš. Chystáme klasicky bohatej doprovodnej program, dovednostní soutěže v trojkách a smečích a všichni se můžou těšit na absolutně jedinečný triko, který v šatníku žádnýho ballera ani ballerky nesmí chybět.

První tři týmy z každý kategorie si navíc zajistí postup do celostního finále, který se na střeše parkoviště Centra Černý Most v Praze odehraje v neděli 23. června. Vystoupat na tuzemskej streetballovej Olymp, to už je slušná motivace, že?

Chceš bejt součástí dějin a Labský streetballový pohár zažít na vlastní kůži? Potom není nic jednoduššího, než sesbírat partu kámošů/kámošek a poslat přihlášku. Registrovat na turnaj můžeš svou ekipu na našem webu ZDE. Všem doporučujeme přihlásit se včas, jelikož týmy na místě ani letos bohužel nebereme.

V kategoriích U10, U12 a U14 činí startovný 600 Kč na tým; U16 a U18 pak zaplatí 1000 Kč a ženy i muži nad 18 let 1200 Kč. Zmiňovaný origo tričko včetně pitnýho režimu je samozřejmě pro registrovaný v ceně startovnýho zahrnuto…

Tak bando, vidíme se 8. června na parkovišti pod děčínskou městskou knihovnou. A rozjedeme to spolu tak, že si o tom ryby v Labi budou šuškat široko daleko ještě hooodně dlouhou dobu!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články