Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pitný režim při Labském streetballovém poháru zajistí Pivovar Falkenštejn

Jste milovníky kvalitního tuzemskýho zlatavýho moku či limonády? Bingo, tak jsme se trefili! Na turnaj ve streetballovým Woodstocku jsme zajistili alko i nealko nápoje od vyhlášenýho pivovaru, jenž sídlí v Krásné Lípě na Děčínsku.

Pivovar najdete přímo na náměstí turisticky oblíbenýho a vyhledávanýho města ve Šluknovském výběžku s necelými třemi a půl tisíci obyvateli. Vznik pivovaru se datuje do roku 2013 (loni tedy slavil desetiletý výročí svýho fungování) a díky poloze Krásné Lípy jakožto vstupní brány a zároveň Centra Národního parku České Švýcarsko si brzy nacházel čím dál širší klientelu z Čech i zahraničí, respektive příhraničí.

Součásti pivovaru je pivnice, kde si kromě stálé řady piv i sezonních speciálů mohou zákazníci dopřát i výtečnou kuchyni, kde si při výběru každej přijde na svý. Základní řadu piv, který jsou na čepu celoročně, tedy doplňují speciály spodně či svršně kvašený, který jsou pro řemeslný pivovary typický – jde o typy piv APA, IPA, NEIPA, Rauch či Bock.

Název piva je propojen se symboly jedinečný pískovcový krajiny Českosaského Švýcarska, konkrétně hrádkem Falkenštejn u Jetřichovic a masivem Falkenstejn u Bad Schandau.

V pivovaru je také možnost ubytování v penzionu, jenž se nachází přímo nad restaurací. K dispozici je též společenský sál, určený například pro firemní akce. Kdo by měl zájem, má možnost objednat si zážitkovej program, jenž zahrnuje třeba přednášku o pivu, prohlídku pivovaru s degustací nebo výlet s průvodcem.

Zájemci mohou Pivovar Falkenštejn v jednom z nejhezčích měst severního výběžku navštívit v jakýmkoli ročním období. Krásná Lípa a okolí skýtá mnoho krás a perel pro pěší turisty, cyklisty a v zimě při chladnějším počasí i běžkaře. Takový příjemný zakončení putování v pivovaru, to stojí za zvážení, co říkáte?

A na závěr to nejdůležitější! Na čepu při Labském streetballovém poháru budou dva druhy piv – jedenáctka Světák (jde o světlý spodně kvašený pivo českýho typu, který se vyznačuje zlatavou barvou, plnějším sladovým tělem a vyšší hořkostí) a devítka Svižnej Emil (jedná se o svrchně kvašený pivo ve stylu Amerian Pale Ale v odlehčený verzi; vyznačuje se nižším obsahem alkoholu a citrusovými tóny i znatelnou hořkostí americkejch chmelů). Obě piva jsou nefiltrovaný a nepasterovaný. Chybět nebude ani zmiňovaná limonáda. Nikdo se nemusí obávat, piva i lima bude dost a určitě si pochutnáte, to můžeme s jistotou slíbit!

Foto: Pivovar Falkenštejn

Předchozí články