Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Streetball Žďár 2024 se uskuteční v sobotu 1. června

Streetballovej turnaj ve Žďáru nad Sázavou je tradiční podnik, jehož 17. ročník bude letos opentlen řadou novinek a zajímavostí. Tenhle turnaj hranej na Vysočině je i letos součástí Českého streetballového poháru. Co konkrétně to pro zúčastněný týmy znamená?

Tři nejlepší mančafty z každý kategorie mají šanci vybojovat si účast na celostátním pohárovým finále, který se uskuteční v neděli v neděli 23. června 2024 na střeše parkoviště Centra Černý Most v Praze. Bitvy o streetballovej Olymp jsou každoročně tím nejtřaskavějším vyvrcholením celý streetballový sezony, u nichž nechce žádnej správnej baller ani ballerka rozhodně chybět!

Turnaj ve Žďáru se koná na venkovních hřištích sportovního areálu 2. ZŠ Komenského. V případě nepřízně počasí se turnaj přesouvá do klubový haly ve stejným areálu – uskuteční se tedy za každýho počasí. Pro případ, že se turnaj opravdu přesune do vnitřních prostor, doporučujeme přibalit si do batohu i halovou obuv. Znáte to, jistota je jistota… Prezence týmů bude probíhat v místě konání od 9 do 10 hodin, úvodní hvizd je naplánován na 10. hodinu.

Součástí turnaje jsou individuální dovednostní soutěže jednotlivců ve střelbě trojek, trestných hodů (pro děti), smečích a driblingu. Pořadatelé turnaje také chystají i drobný aktivity a soutěže pro nejmenší účastníky, kteří se s ohledem na svůj věk ještě nemohou turnaje aktivně zúčastnit.

Tradičně nebude chybět ani občerstvení pro hráče i fanoušky a celý turnajovým dnem bude dorazivší provázet vytuněná hudební produkce.

Kategorie, do nichž se v turnaji mohou zájemci hlásit:

Muži 18+ (ročník 2005 a starší)

Ženy a Juniorky 15+ (ročník 2009 a starší)

Junioři 15 – 18 (ročník 2005 a mladší)

Žáci a Žákyně – mix do 15 let (kluci a holky ročník 2009 a mladší)

Minibasket U12 – mix (kluci a holky ročník 2012 a mladší)

Babybasket U10 – mix (kluci a holky ročník 2024 a mladší)

Pro letošní ročník žďárskýho turnaje je nutný mít vytvořenej aktivní hráčskej profil na webu FIBA 3×3. Týmy, který tak učiní, zaplatí při předturnajový prezenci startovný ve výši 400 Kč za tým (platí pro kategorie Minibasket U12 a Babybasket U10), ostatní kategorie z peněženky vytáhnou 500 Kč.

Týmy s nekompletními hráčskými profily na serveru FIBA 3×3 budou muset při prezenci „cálnout“ 800 Kč za tým (platí opět pro kategorie U12 a U10), další čtyři kategorie pak účast v turnaji vyjde na 1000 Kč.

Registrace týmů probíhá do 31. května do půlnoci pomocí on-line přihlášky ZDE. Týmy se v případě zájmu mohou hlásit také e-mailem na klubovou adresu info@basketzdarns.cz (do předmětu musí uvést Streetball Žďár 2024, do těla mejlu pak název týmu, příslušnou kategorii, kontaktní e-mail a telefonní číslo, jména hráčů týmu + ročník narození).

Foto: Jiří Uchytil

Předchozí články