Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Výsledky a reportáž z Labského streetballového poháru 2024

Nejde začít jinak, než že jste nám dneska opravdu neskutečně vyrazili dech! Naše streetballová rodinko, velkej klobouček dolů před Vámi všemi, přípravy na výročí 30 let legendárního turnaje pod děčínskou skálou byly opravdu poctivě odmakaný. Mekka streetballu se letos otřásla v základech – a to ještě netuší, co ji čeká v roce 2025…

Počasí nám přálo již od ranních hodin a parkoviště pod děčínskou městskou knihovnou prosvítily paprsky slunce, který nás neopustilo až do večerních hodin. Díky letí i tam nahoru, kam objednávka dorazila na místo určení včas. Týmy se již od desátý hodiny srocovaly na prezentaci ve stanu Streetball manie. Hudbu již v tý době do přítomnejch pumpoval DJ Wossa 82 a všechny bavil svou jedinečnou a neopakovatelnou freestyle rapovou show moderátor Mc Kajag. Chlape, byl jsi zase fenomenální, od ballerů i ballerek jsem slyšel jenom slova chvály a obdivu!

Před startem turnaje proběhlo společný focení, ale hlavně slavnostní zahájení, který bylo letos velmi dojemný. Prezident České streetballové federace Ing. Igor Bayer v den turnaje slavil své jubilejní 60. narozeniny. Od celýho týmu Streetball manie obdržel věcný dárky včetně spešl (podepsanýho) dresu a všichni účastníci turnaje mu společně popřáli a zazpívali. Byl to opravdu nádhernej a srdceryvnej moment!

A potom už se šlo na věc. Turnaj plul kolo za kolem jako ryby v sousedním Labi, kam občas spadl i nějakej ten míč, ale žádnej problém, podběrák byl na svým místě. Všichni přítomný se dobře bavili a doprovodnej program zpestřila řada zajímavejch a rozličnejch vystoupení.

V rámci nich vystoupil basketbalovej freestyler Dan Klika, jenž je v tuzemsku jediným „exemplářem“ svýho druhu – a s míčem/míči to opravdu umí roztočit s velkou pompou. Na jeho vystoupení navázal malej bombarďák Viktor, známej z našich předsezonních videopozvánek. I on dokáže s míčem „vykouzlit“ parádní věci, přesně zakončit mu nedělá žádnej problém a jeho crossovery? Chlape, to je míčová symfonie, co Ty dokážeš…

Po drtivou většinu dne přítomní mohli spatřit sympošky/chůdařky z Divadla performativního umění Živa Poppy Teatre. Svoje nacvičený sestavy představila taneční skupina Prestige a neztratily se ani tleskačky Válečníků, na něž „dohlíželi“ i zástupci hráčů z našeho spřátelenýho klubu BK ARMEX Děčín. K tomu byla k dispozici spousta dobrýho jídla i pití, stánek s naším aktuálním i starším merchem, prostě všechno do sebe nádherně zapadlo.

V harmonogramu turnaje byly opět zakomponovány dvě dovednostní soutěže. Smečařský klání Slam Dunk Contest opanoval talentovanej borec Alexandr Krob a trojkobití 3pt Shootout našlo krále v Jaroslavi Kusovi, jenž ve finále posbíral 7 bodů, díky nimž stanul na trojkařským trůnu. A když se dohrály poslední klání v turnaji, mohlo se přejít ke slavnostnímu vyhlašování těch nejlepších z nejlepších!

Turnaje ve streetballovým Woodstocku se letos zúčastnilo 68 týmů (pokud navíc přihlédneme k přeskupení u mládežníků, vyšplhalo se numero k osmdesáti). V turnajovým pavouku se odehrálo celkem 17 kol – to je pořádná nálož kol i mančaftů, za niž jsme ovšem nesmírně rádi!

První tři týmy z každý kategorie + vítězové obou dovednostních si zajistili vstupenku do celostátního pohárovýho finále, který se na střeše parkoviště Centra Černý Most odehraje v neděli 23. června 2024 od 12 hodin.

Nezapomeň i dál čekovat náš web a sociální sítě, kam budeme postupně po turnaji sypat další fotky, videjka a ohlasy/články. A jestli nás náhodou ještě nesleduješ, dej nám na Facebooku či Instagramu palec nahoru či srdíčko, ať o žádnou důležitou infošku nepřijdeš…

Výsledky 29. ročníku Labského streetballového poháru:

Muži O18:
1. místo: Public Agenti 003
2. místo: Last minute
3. místo: Pele na tácku

Junioři U18:
1. místo: Raining Money
2. místo: Kokosy z DC
3. místo: Čertíci

Kadeti U16:
1. místo: Životi 2
2. místo: Don´t touch my ballz
3. místo: Young Slaný

Žáci U14:
1. místo: The Rizzlers
2. místo: Quattro Amigos
3. místo: Nezkoušej

Minižáci U12:
1. místo: Válečnická čtyřka
2. místo: Os Tornados
3. místo: Kids Warriors

Ženy O18:
1. místo: Co leží, to neběží
2. místo: Mirkovo holky
3. místo: Lambada

Juniorky U18:
1. místo: Dylinky
2. místo: Ballin Every Season
3. místo: Žandy PraŽANDY

Kadetky U16:
1. místo: Vanďák + Káča
2. místo: Tomi Paci
3. místo: Dream team

Žákyně U14:
1. místo: Válečnice
2. místo: Kukátka

Minižákyně U12:
1. místo: Golden girls
2. místo: Zoganter

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články