Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Výsledkový servis a echo pražského kola Českého streetballového poháru 2024

Dnešními boji v hlavním městě skončila kvalifikační pouť letošního ročníku Českého streetballového poháru. Na střeše parkoviště Centra Černý Most týmy bojovaly o poslední volný místa na celostátním finále, který se na témže místě odehraje již zítra. Tahle nadupaná (streetballová) show nebere konců!

Dnešní dopoledne na „Čerňáku“ zprvu naznačovalo, že se možná po delší době nebude hrát v doslova ohnivý výhni. Kromě zatažený oblohy to chvílemi foukalo téměř jako na „severní točně“ a míče si již při rozcvičování příliš cestu do obroučky nenacházely. Ovšem s blížícím se úvodním hvizdem se začalo nebe znovu usmívat, mráčky ustoupily a společně jsme tedy zažili další parný letní den. Klobouk dolů přede všemi, zvládli jste to na jedničku, jste skvělí!

Po prezentaci jednotlivejch týmů došlo na slavnostní zahájení v podání prezidenta České streetballové federace Ing. Igora Bayera. Po tradičním společným focení se již mohlo jít na věc a týmy se rozmístily na jednotlivý kurty, aby turnajovej pavouk běžel hladce jako nůž po másle.

Kromě zápasů turnaj opentlily i dvě divácky oblíbený dovednostní soutěže. Trojkařský klání 3pt Shootout ovládla díky pěti přesnejm trefám do černýho Eliška Petrušková z týmu Mirkovo holky. Ve smečařský exhibici Slam Dunk Contest kraloval Samuel Štěpnička, jenž v turnaji hájil barvy týmu SPM Slaný. Na zítřejším finále tak má šanci obhájit titul mistra ČR z loňský sezony!

Celým vydařeným dnem provázel přítomný moderátor MC Metoděj a bavil je svou jedinečnou show, vtipy i glosami. Pražského kola se zúčastnilo 50 týmů, což je úžasný numero!

Jak bylo zmíněno, již zítra se uskuteční grandiózní finále, na němž se představí týmy ze všech koutů republiky. Kromě pražského kola se do finále mohly probojovat týmy z kvalifikačních zastávek v Děčíně (Labský streetballový pohár), Novém Bydžově a Žďáru nad Sázavou.

Zítra se na Vás znovu těšíme na značkách, bando! Startujeme opět úderem pravýho poledne, prezentace bude probíhat ve stanu Streetball manie od 10:00 do 11:15 hod.

Výsledky pražského kola Českého streetballového poháru 2024:

Muži O18:
1. místo: Sokolíci
2. místo: Skryté kouty
3. místo: SPM Slaný

Junioři U18:
1. místo: Tři Amatéři
2. místo: Černoušci
3. místo: Little Giants

Kadeti U16:
1. místo: NeAbsolute
2. místo: Rizzards
3. místo: Brumíci

Žáci U14:
1. místo: USK Praha
2. místo: Bobíci
3. místo: Basket masters

Minižáci U12:
1. místo: Black Mambas
2. místo: Basket mámy
3. místo: Troubové (U10)
4. místo: Basket max

Ženy O18:
1. místo: Mirkovo holky
2. místo: Zelená síla
3. místo: Bubliny

Juniorky U18:
1. místo: Z toho ven

Žákyně U14:
1. místo: Blechy
2. místo: Můry

Mix U10:
1. místo: Troubové
2. místo: Tygři

Foto: Ladislav Faltin

Předchozí články