Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kdo vystoupal na streetballový Olymp a stal se mistrem České republiky pro rok 2024?

Last dance je oblíbenej dokumentární seriál pojednávající o životě a kariéře jednoho z největších basketbalovejch velikánů Michaela Jordana – a svůj pomyslnej poslední tanec má za sebou i letošní ročník turnajů Streetball manie, kterej jsme zakončili velkolepým celostátním pohárovým finále na střeše parkoviště Centra Černý Most v Praze.

Do něj měly šanci proniknout týmy ze čtyř kvalifikačních zastávek, a to v Děčíně (Labský streetballový pohár), Novém Bydžově, Žďáru nad Sázavou a Praze (pražské kolo). O tuzemskej titul se na konec na „Čerňáku“ spolu utkalo 57 týmů.

Český streetballový pohár se letos konal již pošestadvacátý a stále cítíme tu obrovskou energii, kterou nám předáváte. Tahle synergie je pro nás velkým impulsem a hnacím motorem, proto Vám všem patří obrovský poděkování! Dlužno dodat, že při finále je obzvlášť znát, jak všechny týmy jedou „na krev“ a zápasy mají pořádnej náboj a grády…

„Šťávu“ turnaji dodaly i dovednostní soutěže a doprovodnej program. O ten se postaral basketbalovej freestyler Dan Klika, jenž s míčem, respektive míči, dovede neskutečný kousky a jeho řeč těla při show je doslova symfonie. A dovednostní soutěže? Smečařský klání Slam Dunk Contest ovládl Matěj Žejdl a nejpřesněji zpoza trojkovýho oblouku při soutěži 3pt Shootout seřídil svoje mířidla talentovanej bombarďák Filip Vejražka.

Rozdíl oproti sobotní kvaldě na „Čerňáku“ byl v počasí, který s námi tentokrát od rána nehrálo šachy. Poryvy větru zůstaly oproti sobotě na hony vzdáleny (nejspíš někde u Berouna, možná i trochu dál) a místo konání již od ranních hodin prosvítily sluneční paprsky, který vydržely až do podvečera. Týmy tentokrát hecoval a svojí show bavil přítomný moderátor Jaro Cossiga. Svůj top výkon si nechal symbolicky na závěr turnaje, kdy předvedl úžasnej beatboxovej výkon. Dokonce na přání ředitele našich turnajů Romana Bednáře mu „zaboxoval“ let vrtulníku. Romanovo přání mu bylo (samozřejmě milým a vítaným) rozkazem…

Po týhle „vsuvce“ jsme se před půl šestou začali postupně dozvídat, kdo vystoupal až na vrchol a stal se tuzemským streetballovým mistrem, respektive kdo si odveze cennej kov jiný hodnoty. Slavnostní vyhlašování bylo nádhernou tečkou za vydařeným finále, na který budeme ještě hodně dlouho vzpomínat – pevně věříme, že to máte úplně stejně!

Turnaje Streetball manie pro letošní sezonu jsou tedy u konce. Ovšem naše aktivita ani nadále nekončí, už spřádáme řadu plánů a věříme, že se nám povede je brzy zrealizovat. Každopádně sledujte i dál náš web a sociální sítě, kam budeme postupně sypat fotoreporty, ohlasy, videjka a další věci z turnajů ze sezony 2024.

Výsledky Finále Českého streetballového poháru 2024:

Muži O18:
1. místo: Sokolíci
2. místo: Public Agenti 003
3. místo: XBallers Family

Junioři U18:
1. místo: All in
2. místo: Sreggin
3. místo: Čertíci

Kadeti U16:
1. místo: Don´t touch my ballz
2. místo: NeAbsolute
3. místo: Rizzards

Žáci U14:
1. místo: Quattro Amigos
2. místo: USK Praha
3. místo: The Rizzlers

Minižáci U12:
1. místo: Válečnická čtyřka
2. místo: Black Mambas
3. místo: Tousťáci

Ženy O18:
1. místo: Mirkovo holky
2. místo: Bubliny
3. místo: Lambada

Juniorky U18:
1. místo: Ballin Every Season
2. místo: Dylinky
3. místo: Žandy PraŽANDY

Kadetky U16:
1. místo: Bomby

Žákyně U14:
1. místo: Můry
2. místo: Blechy
3. místo: Skillers

Minižákyně U12:
1. místo: Tučňáci z Madagaskaru
2. místo: Golden girls
3. místo: Zoganter

Mix U10:
1. místo: Troubové
2. místo: Vlčáci

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články