Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Výsledky a ohlédnutí za Finálovým turnajem Pražské streetballové ligy 2024

V pátek 21. června vyvrcholil letošní jubilejní 20. ročník Pražské streetballové ligy (PSLka) grandiózními vyřazovacími boji v play-off.

Základní část PSLka se uskutečnila mezi 6. květnem a 20. červnem na strahovskejch kolejích, tradičním místě pro konání týhle ojedinělý dlouhodobý soutěže svýho druhu v tuzemsku, kam jsme se vrátili po dvouletý odmlce. Bohužel, předpověď počasí hlásila extrémně silný bouřky a déšť, tudíž play-off jsme byli ze Strahova nuceni přesunout do haly v Radotíně.

O titul šampionů/šampionek PSLka pro sezonu 2024 si to mezi muži rozdalo osm týmů (rozděleny byly do dvou skupin) a u žen se rozhodovalo mezi šesticí družstev. Finálový turnaj nabídl epickou podívanou a tuhý bitvy o stupně vítězů.

V mužský kategorii si tým Vysyp si písek polepšil a loňskou bronzovou zkušenost dokázal přetavit v kov nejcennější hodnoty. Celek Air ballers naopak podruhý za sebou skončil těsně pod vrcholem. Stejně jako u chlapů, i Pepičky z lavičky loni „vykutaly“ bronz a letos to cinklo zlatem. Naopak loni zlatý holky – Morgans – se letos musely spokojit „jen“ se stříbrem…

Pozici top snajpra celýho PSLka dokázal obhájit Honza Srna. Velkej klobouček, chlape! Všem moc děkujeme za další parádní ročník a už se moc těšíme na sezonu 2025!

Sestřih z letošního finálovýho dne můžeš čeknout na našem ofiko YT kanálu ZDE.

Muži:
1. místo: Vysyp si písek
2. místo: Air ballers
3. místo: Grit & Grind

Ženy:
1. místo: Pepičky z lavičky
2. místo: Morgans
3. místo: Mirkovo holky

Individuální ocenění:

Nejlepší střelec – Jan Srna (tým Vysyp si písek)

Nejlepší trojkař – Jan Srna (Vysyp si písek)

Nejlepší střelkyně – Irena Špirková (Pepičky z lavičky)

Nejlepší trojkařka – Denisa Vidmanová (207:0)

Foto: Jakub Pláteník

Předchozí články