Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jarda Kus o premiéře na streetu, výhře v trojkobití, jedinečným Kajagovi či nádherným místu pro Labský pohár

Trojkařskou soutěž 3pt Shootout opanoval na letošním ročníku turnaje ve streetballovým Woodstocku jednoznačně Jarda Kus. Tenhle třicetiletej 190 vysokej snajpr prohnal síťkou hned sedm přesnejch pokusů a zaslouženě zvítězil. Výhra v individuální soutěži mu zmírnila smutek z týmovýho neúspěchu, kdy společně s klukama z týmu Old Slaný vypadli smolně ve čtvrtfinále a neobhájili tak loňskej triumf.

Jardo, jaký se v Tobě mísí prvotní pocity a dojmy po výhře v trojkařským klání? (rozhovor byl pořízen krátce po skončení soutěže, pozn.).
Je to super, protože já jsem na streetu poprvý. Kluci sem jezdí dlouhodobě, ale já jsem dneska dorazil jako náhradník. Trojky jsem zkusil, postup do finále byl jasnej – a ve finále mi to tam z rohu neskutečně padalo. Takže já jsem nadšenej!

Cesta k triumfu je tedy hodně zajímavá shoda náhod a souvislostí, že? A co Tě vůbec k účasti k 3pt Shootoutu vyhecovalo?
Lepší by samozřejmě bylo, kdybysme vyhráli mužskou kategorii v klasickým turnaji. Co mě vyhecovalo? Když jsem tady poprvý a jsem ve finále, tak potřebuju vyhrát, to je jasný! (usměje se)

Když jsi to naťuknul – jak jste si tedy s klukama vedli v turnajovým pavouku?
Skupinu jsme jednoznačně vyhráli a postoupili jsme do čtvrtfinále, ovšem tam jsme prohráli o bod v poslední vteřině. Neubránili jsme doskok a dostali jsme koš. Bylo to pro nás velký zklamání.

Je tedy výhra v trojkobití aspoň taková malá náplast na tohle smolný vyřazení?
To určitě je. (úsměv) Jsem rád, že můžu klukům do Slanýho přivýzt ukázat aspoň tuhle placku. (rozesměje se)

Jak se Ti líbí atmosféra jak při samotným turnaji? A jak Tě pohltilo fandění přítomnejch tifosi při trojkařským klání?
Atmosféra je skvělá! Moderátor Mc Kajag jede neskutečně, jeho freestyle je neuvěřitelnej! Takže já jsem z toho nadšenej. Když mě příští rok vezmou, tak zase rád pojedu. (usměje se)

Příští rok oslaví Labský pohár kulatý 30. výročí. Jednak jsi tedy naznačil, že bys na turnaj pod děčínskou skálou rád opět dorazil, a druhak – co bys turnaji, potažmo Streetball manii, popřál do dalších let?
Ať se samozřejmě daří tak, jak se dařilo doteď. Doufám, že turnaje jenom pokvetou. Myslím si, že nastavená cesta je výborná!

Líbí se Ti i prostředí a okolí, do nějž je turnaj situován? Jaký je podle Tebe to hlavní kouzlo a tahák celýho turnaje?
To bylo první, co jsem tady komentoval, že je to nádherný místo. Jsem nadšenej z toho, že je tady most, jelikož je pracovně stavím. Takže pro mě je tady všechno. (smích)

Za koho v pětkovým basketu válíš a jak se Vám v uplynulý sezoně dařilo?
Hraju za BC Slaný. Tentokrát jsme soutěž přihlásili pozdě, takže jsme byli v Krajském přeboru. A ten jsme drtivě bez porážky vyhráli.

Aftermovie z Labského streetballového poháru 2024 můžeš zkouknout na našem YT kanálu ZDE.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články