Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alexandr Krob o triumfu ve smečích, pohlcení atmoškou, touze jít ve šlépějích Matěje Svobody či vyslání přání k 30. výročí Labského poháru

Díky plnýmu počtu pětadvaceti bodů od turnajový poroty kraloval smečařský exhibici Slam Dunk Contest na Labském streetballovém poháru 2024 talentovanej borec Alexandr Krob. V pohodově laděným interview se mladej Válečník původem z Ostravy rozpovídal o samotným triumfu, turnajový atmosféře, konkurenci spoluhráče Pepy Gabriela i touze napodobit kariéru dalšího borce, jenž kariéru nastartoval v klubu z moravskoslezský metropole, Matěje Svobody.

Alexi, jaký jsou Tvoje první slova po výhře ve smečařským klání na letošním ročníku Labského streetballového poháru? (interview bylo pořízeno krátce po skončení dovednostní soutěže, pozn.).
Je to super! Jsem moc rád, že se mi povedlo vyhrát. Jsem tady poprvé a hned se mi podařilo zvítězit. Fanoušci fandili jako o život, takže naprostá paráda!

Tím jsi mi nahrál na smeč. Co právě atmosféra, jak moc Tě pohltila a fans vyhecovali k ještě lepšímu výkonu?
Opravdu mě pohltila. Bylo to skvělý, jak fanoušci fandili, moc ji za podporu děkuju.

Byla tohle první dunkerská soutěž, kterou jsi v dosavadní kariéře vyhrál?
Ano, je to dokonce i první, který jsem se účastnil.

S kterou z předvedenejch smečí jsi Ty osobně nejspokojenější? Která byla Tvojí optikou nejvydařenější?
Vypíchnul bych „windmill“ (pohyb míče připomínající větrný mlýn, respektive smeč po zakroužení pažemi během letu, pozn.) ve druhým kole. Ten se mi líbil a celkem se mi povedl.

Jak bys zhodnotil svoje soupeře ve Slam Dunk Contestu? Kdo byl podle Tebe nejtěžším sokem?
Největší obavy jsem měl z Pepy Gabriela, protože je fakt šikovnej a v Děčíně hrajeme spolu. Takže vím, že smečovat opravdu umí. Ale dneska se mu očividně tolik nezadařilo a povedlo se vyhrát mně.

Zmínil jsi, že letos jsi na turnaji v Mekce streetballu poprvý. V jakým klubu tedy válíš a jak se Vám v uplynulý sezoně dařilo?
Původem jsem z Ostravy, takže celej život jsem hrál za ostravskou Novou huť. Před minulou sezonou jsem přestoupil do Děčína a letos jsem tedy prvním rokem hájil barvy Válečníků. V kategorii U17 jsem hráli extraligu a skončili jsme čtvrtí. Nastupoval jsem i v kategorii U19, kde jsme vypadli v předkole play-off.

Takže de facto máš šanci jít částečně ve stopách Matěje Svobody, jenž je taky původem z Ostravy. Poslední tři roky byl lídrem Válečníků, pomohl jim k několika medailím, dostal se i do reprezentace a nedávno podepsal smlouvu s multišampiony z Nymburka.
Jojo, bylo by to super být aspoň částečně úspěšný jako on. Byl tady opravdu hvězdou a navázat na něj by pro mělo bylo naprosto skvělý. Udělám pro to maximum!

Jaký jsou podle Tebe hlavní specifika a zajímavosti turnaje pod děčínskou skálou? V čem navíc vidíš unikum týhle oblíbený hry pod širým nebem?
Je to rychlý, fyzický a úplně něco jinýho než pětkovej basket. Dneska se tady sešlo spoustu týmů a hodně fanoušků. To je super, je tady fakt skvělá atmoška. Všichni se tady baví, což hodnotím jenom pozitivně.

Potrénoval jsi nějak smeče před turnajem a promyslel sis, co bys rád předvedl?
Ráno, ještě před tím, než začal turnaj, tak jsem tady pár smečí zkusil. Udělal jsem si díky tomu představu, co bych tam mohl předvést. Ale jinak jsme svoje kousky nijak extra netrénoval.

Příští ročník Labského poháru bude v pořadí již 30. a chystáme velkolepý oslavy tohoto jubilea. Co bys turnaji do dalších sezon popřál a můžeme se na Tebe znovu těšit?
Moc rád přijdu i příští rok. Turnaji bych popřál jen to nejlepší, ať tady vydrží dalších třicet let nebo klidně i dýl. Ať se tady každej rok sejdeme a zahrajeme si dobrej streetball.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články