Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Samuel Štěpnička o druhým triumfu na „Čerňáku“, přeskočení MC Metoděje, zisku bronzu či účasti na 30. ročníku Labského poháru

Kurty, co znamenají streetballovej svět, se letos při Slam Dunk Contestu na pražském kvalifikačním kole pořádně otřásaly v základech. Z široký plejády účastníků nakonec vzešel jako vítěz Samuel Štěpnička, jenž se na stejným místě blejsknul již loni v celostátním finále. I letošní výhra mu udělala obrovskou radost a již spřádá plány na rok 2025 do Děčína.

Sam Štěpnička je na kurtech Streetball manie již známou tváří. V loňský sezoně tedy dokázal vyhrát dunkerskou show dokonce v celostátním finále na „Čerňáku“ a letos přiznal, že obhájit na stejným místě, i když na pražském kole, je víc než příjemný.

„Pocity jsou samozřejmě skvělý, obhajoba chutná velmi dobře. Letos ovšem byla oproti loňsku větší konkurence, všichni kluci byli dobrý. V tuhle chvíli mám na kontě dvojnásobnou výhru. I já mám ovšem prostor ještě některý kousky dopilovat,“ říká dvaadvacetiletý letec s vyhlídkou pozvednout pro příští sezonu svoje kousky ještě o levej vejš.

V bitvě o korunu pro smečařskýho krále předvedl několik povedenejch dunků. Po soutěži prozradil, kterou smeč svou optikou považuje za nejvydařenější. „Vzhledem k tomu, že jsem poprvý v životě přeskočil nějakýho borce, dokonce i moderátora, tak asi tuhle,“ prozradil, že přeletět MC Metoděje pro něj mělo jednoznačnou přidanou hodnotu. Dlužno podotknout, že se u toho bavili oba dva…

Opomenout nejde ani fantastickou atmosféru, která při smečařský soutěži opět panovala. „Samozřejmě,“ vypálil Sam bez rozmýšlení odpověď na otázku, zda jej dokáže právě atmoška a přítomný fans vybičovat k ještě lepším výkonům.

Velkou přípravu před turnajem tentokrát Sam neměl. „Upřímně řečeno, dva měsíce jsem netrénoval. Teď ve čtvrtek (dva dny před pražským kolem, pozn.) jsem řekl, že si to zkusím. Nebylo to podle představ, ale nějaký ovoce to přineslo, za což jsem rád,“ prozradil o svojí (ne)přípravě před pražským kolem.

Na pražský kvaldě vedl tým SPM Slaný jako kapitán a po skončení smečařský show procházela jeho družina turnajem jako nůž máslem. „Zatím to máme 3-0, takže dosud jsme všechno vyhráli a vedeme si parádně. Na to, že jsme se přihlásili víceméně jako outsideři, tak jsme skoro šampioni,“ prohlásil s úsměvem. Stoprocentní bilanci nakonec kluci až do konce turnaje neudrželi a v konečným zúčtování obsadili třetí příčku.

Streetball mania se zrodila v roce 1996 v Děčíně a tohle severočeský město je tedy pokládáno za pomyslný streetballový Woodstock. V příštím roce tedy oslavíme na tomhle oblíbeným podniku kulatý 30. výročí. Ani Sam u tohoto slavnostní aktu nechce chybět, tudíž „letecký manévry“ nad Děčínem slibují epickou podívanou.

„Samozřejmě že přijedu. Měli tady dneska být i starší borci ze Slanýho, s nimiž jsem loni skončil v celostátním finále třetí. Do Děčína tedy příští rok dorazí dva týmy v silný sestavě a dokážeme Vám, že my Slaný jsme to nejlepší!“ burcuje s úsměvem ve tváři všechny vyhlášenej dunker.

A co on osobně přeje Streetball manii do nadcházejících ročníků? „Hodně úspěchů a kvalitních turnajů. Turnaje jsou suprový a smečařský exhibice jsou skvělej zážitek. Ať si to každej zkusí, od těch nejmenších až po nejstarší. Stojí to za to,“ uzavírá a láká všechny na příští sezonu turnajů Streetball manie pod širým nebem.

Foto: Ladislav Faltin

Předchozí články