Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Štěpán Valenta o několikátým triumfu, cestě z Pardubic, báječný atmošce či výškový převaze soků v Děčíně

Až z východních Čech dorazila do Mekky streetballu v Děčíně parta říkající si Don´t touch my ballz, jež skončila na druhý příčce a zajistila si tak postup do celostátního finále. Tam už kluci dokonce zlatý placky. Jako kapitán tým na obou podnicích vedl Štěpán Valenta, jenž usedl do naší zpovědnice a obou turnajích se rozpovídal ze všech možnejch úhlů.

Štěpáne, s týmem Don´t touch my ballz jste kralovali kralovali kategorii kadetů do 16 let ve Finále Českého streetballového poháru 2024 v Praze. Jakej to je pocit dotáhnout jako kapitán svou družinu až na streetballovej piedestal?
Pro náš tým je to dobrý pocit, ale již známý. Jezdíme totiž na turnaje Streetball manie už od svých mladších let a párkrát se nám již podařilo urvat si pro sebe 1. místo.

Co Ti jako první blesklo hlavou po výhře ve finálovým špílu proti týmu NeAbsolute?
Že jsme vyhráli a že jsme ten lepší tým. (úsměv)

Co Vás dovedlo k výhře v tomto mači? Čím jste kluky dokázali přehrát a v čem jste byli lepší?
Nejdůležitějším faktorem při cestě za touto výhrou byla spolupráce a poté také důvěřivost. Každou střelu, co jsme vystřelili, ať už jsem to byl já nebo mí spoluhráči, tak jsme věřili, že propadne síťkou. A i kdyby v koši neskončila, tak jsme byli připraveni znovu vybojovat balon na doskoku.

Jak sis v obecným měřítku celostátní finále na střeše „Čerňáku“ užil? Jak náročný bylo odehrát turnaj ve vedru a vysokejch teplotách, jež ten den v hlavním městě panovaly?
Bylo to zábavné a dobře jsme si zahráli, i když horko opravdu moc příjemné nebylo.

Postup do finále jste si s klukama zajistili díky druhýmu místu na Labském streetballovém poháru. Popiš, jak sis turnaj ve streetballovým Woodstocku užil.
Na to, jakou cestu jsme museli zdolat, abychom až z Pardubic dojeli do Děčína, tak to stálo za to si na tomhle turnaji zahrát!

Co atmosféra děčínskýho turnaje – můžeš podepsat, že je opravdu jedinečná a unikátní, jak se shoduje většina hráčů a hráček?
Atmosféra byla opravdu báječná a souhlasím, že je unikátní.

V Děčíně jste tedy skončili na druhý příčce, hned za týmem Životi 2. V čem byli kluci v rozhodujícím utkání lepší? Čím to, že jste tahali za kratší konec provazu?
Jejich tým jakožto celek nebyl až takový problém, ale největší potíže nám dělal jejich vysoký hráč. Neřekl bych, že jsme byli slabší tým, protože jejich tým hrál přes jednoho hráče, kterého se prostě nedalo s naší výškou ubránit.

Labský streetballový pohár v příštím roce oslaví již 30. výročí na tuzemský streetballový scéně, když jeho historie se začala psát v roce 1996 právě v Děčíně. Dorazíte znovu s klukama z východních Čech užít si tyhle oslavy spolu s námi?
Pokud budeme mít všichni volno a nikdo nebude někde pryč, tak samozřejmě dorazíme.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články