Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kristýna Tomšovicová o čtyřech letošních plackách, úžasném Labském poháru, náročnosti dojíždění na PSLko či zápasovejch emocích

Kapitánka a lídryně týmu Mirkovo holky Kristýna Tomšovicová letos svou družinu na turnajích Streetball manie hned čtyřikrát dovedla až na pódiový umístění. Co všechno holky ze Strakonic musely absolvovat? Jak vůbec turnaje prožívají a co se jim nejvíc líbí? A uvidíme je i v příští sezoně? Na tyto i další otázky odpovídala Kristýna v obsáhlým a velmi pohodově laděným interview.

Kristýno, letos se Tebou vedenýmu týmu Mirkovo holky povedlo na našich turnajích urvat hned čtyři cenný kovy! Tomu se už dá říkat megaúspěšná sezona a pořádnej sběr, viď?
Určitě ano! Byla to velice úspěšná sezona, ale ne jen těmi cennými kovy. Letos jsme si to užili naplno a jako třešničkou na dortu jsme to zakončili několika krásnými umístěními.

Dokázaly jste s holkama vyhrát zlato na pražském kole a celostátním finále Českého streetballového poháru, braly stříbro na Labském streetballovém poháru a bronz na Pražské streetballové lize. Je nějaká placka, který se nejvíc ceníš a stavíš ji nejvýš?
Myslím, že ne. Každé umístění na jednotlivých turnajích je pro mě specifické a vážím si každého stejně. Jsem pyšná na všechny, kteří se mnou hrály, protože to někdy bylo opravdu hodně náročné. Ale dokázaly jsme to vždy velice úspěšně zakončit. A toho si moc vážím!

Před sezonou jsi v interview říkala, že se těšíš na Labský pohár, protože tam vládne úžasná atmosféra. Můžeš to zpětně potvrdit? Užily jste si s holkama turnaj pod děčínskou skálou na plný pecky?
Užily jsme si ho moc – a i zpětně můžu potvrdit, že to bylo naprosto úžasné a jedinečné. Příští rok určitě vyrazíme zas. (usměje se)

Letos jste znovu absolvovaly i Pražskou streetballovou ligu, přestože jste holky ze Strakonic. Bylo dojíždění a logistika díky loňský zkušenosti o něco snazší? Dalo se to opět zvládnout, i když je to náročný?
Náročné to bylo i letos, i když jsme věděly, co nás čeká. Ale určitě do toho půjdeme znovu. (úsměv)

V pohárovým finále na „Čerňáku“ i letos dávalo všem zabrat počasí. Bylo náročný hrát ve vedru a slunečnu? Docházely navíc druhej den v řadě síly rychleji?
My už jsme si asi zvykly hrát ve vedrech. (rozesměje se) Jelikož tam byla sprcha a mohly jsme se schovat do stínu nebo dovnitř (obchodního centra, pozn.), tak se to určitě zvládnout dalo. A na druhý den i nějaké ty síly pošetřit a doufat, že soupeři odejdou dříve než nám. (opět smích)

Ve finálovým mači jste vyzvaly tým Bubliny. Co rozhodlo o Vašem triumfu? Čím jste svoje soupeřky nejvíc přehrávaly?
Já už vlastně ani pořádně nevím. Bylo to spíše o tom, komu zbylo víc sil – a trošku i o štěstí. Holky hrály skvěle. Ale asi jsme více zvyklé na to horko. (dlouhý úsměv)

Když jsem některý zápasy v ženský kategorii sledoval, tak se v nich i celkem dost jiskřilo a emoce plály. Je znát, že zápasy houstnou, když začne jít do „tuhýho“? Vnímáš to na kurtu stejně?
Jak kdy určitě, některé jsou více vypjaté a emoce lítají všude – a některé jsou v pohodě. Spíše je to o soupeři a o tom, jestli je to těsná výhra nebo ne. Ale to ke sportu určitě patří. Bez emocí by to nebylo ono a člověk by si to ani pořádně neužil. (úsměv)

Příští rok se uskuteční jubilejní 30. ročník Labského streetballového poháru – tipuju správně, že se na Vás s holkama můžeme znovu těšit? Kromě PSLka bude kadence Vaší účasti minimálně stejná jako letos?
Určitě plánujeme i příští rok se zúčastnit co nejvíce turnajů i Pražské streetballové ligy. Tak snad se vše povede, plány nám nic nepřekazí a uvidíme se. Budeme se moc těšit!

Ještě jsi neviděl(a) videjko z letošního ročníku Labského streetballového poháru? Napravit to můžeš záhy – ke zhlédnutí je na našem ofiko YT kanálu ZDE.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články