Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tomáš Schmidl: Nikdo v České republice nepořádá tak velké turnaje jako Streetball mania!

Seriál rozhovorů s kapitány/kapitánkami vítěznejch týmů na 25. ročníku Labského streetballového poháru startujeme s lídrem celku School squad Tomášem Schmidlem, jenž opanoval kategorii Junioři U18. Turnaj v Děčíně jsme s tímhle mladým sympaťákem probrali ze všech úhlů pohledu a nahlédli pod pokličku úspěchu jeho ekipy.

Tomáši, s týmem School squad jste kralovali kategorii Junioři U18 na 25. ročníku Labského streetballového poháru. Jak jste s klukama zisk zlatejch medailí prožívali? Co Ti po vítězným finálovým špílu proběhlo jako první hlavou?
Byl to samozřejmě skvělý pocit, že jsme ze všech týmů byli ten nejlepší – a přitom jsme byli ještě o rok mladší, jelikož jsme všichni ročník 2003.

Jak se Vaše vítězství ve finále rodilo? Kterej soupeř v turnajovým pavouku byl nejsilnější a nejnepříjemnější?
Do finále jsme vstoupili s velkou energií, když jsme už po dvou minutách vedli 5:0 díky dvěma úspěšným trojkám a jednomu koši. Potom přišel do hry soupeřův nejlepší hráč a začali nás trochu stahovat, ale stále jsme měli dvou až tříbodové vedení. A nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce.

Jak bylo zmíněno, turnaj v Děčíně letos slavil již čtvrtstoletí na tuzemský streetballový scéně. V čem je v Tvejch očích tenhle turnaj ojedinělej a interesantní?
Letos se odehrál již 25. ročník a na turnaj se stále hlásí víc a víc týmů – a děti i dospělé to furt baví. A nikdo v České republice nepořádá tak velké turnaje jako Streetball mania!

Pokud bys měl cokoli vypíchnout, tak jaký nejsilnější zážitky a vzpomínky na letošní turnaj pod děčínskou skálou budeš mít?
Tak určitě to bude celkové vítězství v turnaji. A taky fakt, že jsme celým turnajovým pavoukem prošli bez porážky.

Jak vysoko triumf v Děčíně v dosavadní streetballový kariéře stavíš? Byl to doposud největší úspěch vybojovanej pod širým nebem?
Já osobně jsem turnaj v Děčíně vyhrál už před dvěma lety s trochu jinou sestavou, ale i tak je to pro nás velký úspěch. A samozřejmě do dalších let vyhlížíme vítězství v celostátním finále na střeše parkoviště Centra Černý Most.

Co bys Labskému poháru popřál do dalších let?
Ať je stále úspěšný. Ať se tam hlásí víc a víc týmů. A ať je úspěšný ještě minimálně dalších 25 let.

Co vyhlídky do příští sezony, můžeme se tedy na účast Vašeho týmu (nejen) v Děčíně znovu těšit?
Ano, určitě! Pokud nebudou žádná opatření ohledně koronaviru, tak chceme jet na každý turnaj, který Streetball mania nabídne.

Pojďme krátce ještě k pětkovému basketu. Čí barvy s klukama hájíte, jakou soutěž budete v nový sezoně hrát a jaký v ní máte ambice a cíle?
Já s Martinem (Fišerou, pozn.) hájíme barvy BA Nymburk a budeme hrát Extraligu U19 a v kategorii mužů přebor A. Naším cílem je vyhrát na konci sezony titul mistra republiky v kategorii U19. A Tomáš (Simaichl) hraje za Jižní Supy a jejich cílem je probojovat se do kvalifikace o Extraligu U19.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články